Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 4 juni 2016

Shoeting North?

De Bossche basketballclub die de afgelopen paar seizoenen opereerde onder de naam Shoeters zou wel eens kunnen verdwijnen uit de Nederlandse eredivisie.

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat de club binnenkort een grote verandering doormaakt. Faillissement?

De club heeft aan 19 schuldeisers gevraagd om akkoord te gaan met een regeling. Een van die schuldeisers is de Belastingdienst. Ging de Belastingdienst ooit NIET akkoord met een voorstel van Donar? Wat destijds leidde tot een van de faillissementen uit de clubgeschiedenis van de Groningers?

Analyse Den Bosch (ook van toepassing op enkele andere clubs uit de DBL):
Strengths: mix ervaring en jonge spelers met potentie; Weaknesses: geld, leiderschap, teamgeest, talent uit eigen jeugd.
Opportunities: aankomend talent uit eigen jeugd.
Threats: geen hoofdsponsor, imago, verscherpte controles door FEB?

Sam Jones en Den Bosch namen al afscheid van elkaar. Leon Williams is naar verluidt nu beschikbaar voor andere clubs. (Een basketballvriend vraagt zich af of Williams terugkeert naar Zwolle of dat hij naar Leiden gaat.)

Wellicht nog een andere optie? Vorig jaar, in de zomer van 2015, toonde Donar interesse (dat was nog voor het EK!) in de point-guard. Ondanks het, althans dat hoorde ik, betere salaris aanbod van de huidige landskampioen, koos de back-up point-guard van het Nederlands team voor Shoeters. Hij tekende bij hen een contract voor 3 seizoenen.

Wie ook voor 3 seizoenen een contract aangingen in Den Bosch: Maarten Bouwknecht (hij verliet Donar) en Valentijn Lietmeijer (die ging vanuit de jeugd van Donar eerst voor 2 seizoenen naar Aris Leeuwarden en vervolgens voor 2 seizoenen naar Landstede basketball om daarna te gaan spelen bij Shoeters).

Wat als spelers min of meer terugkeren naar hun oude clubs? Laat ik de spelers van Shoeters eens bespreken:

  1. Aarts, Marcel is al zijn hele basketballleven een speler van Den Bosch. Ik kan mij niet herinneren dat hij ooit voor een andere eredivisieclub speelde. Toch schijnt hij enkele jaren (2002 - 2013) in Nijmegen / Wijchen te hebben gespeeld. Naar Leiden?
  2. Akerboom, Kees jr. speelde ooit voor Donar maar verder altijd voor Den Bosch gespeeld. Zou hij in de herfst (winter?) van zijn carrière nog voor Leiden kunnen gaan spelen? 
  3. Bouwknecht, Maarten verliet in 2015 Donar (Groningen). In theorie kon Den Bosch meer zekerheid bieden (want zij hadden op dat moment een hoofdsponsor)? SPM is inmiddels gestopt als hoofdsponsor, het lijkt er op dat de driejarige verbintenis nu zo goed als waardeloos is. Terug naar Donar?
  4. Lietmeijer, Valentijn ging (zoals gezegd) in 2011 van Donar naar Aris (2011 - 2013), toen naar Landstede (2013 - 2015) en vervolgens naar Shoeters Den Bosch (2015-2016). Terug naar Donar? 
  5. Pagter, de, Ralf ging ooit van Amsterdam naar Den Bosch. Nu de terugkeer naar Amsterdam. Om te gaan spelen voor Apollo? 
  6. Schilder, Mike ... naar Leiden?
  7. Slagter, Arvin komt uit Amsterdam. Hij speelde in Nederland voor Rotterdam (2003-2007), Bergen op Zoom (2007-2010), Leiden (2010-2013; 2 landstitels), Groningen (2013-2014; 1 landstitel) en Den Bosch (2014-2016; 1 landstitel). Nu naar Amsterdam, naar Apollo? Samen spelen met zijn broertje? 
  8. Wessels, Stefan is ook afkomstig uit Amsterdam. Ging in 2009 van Amsterdam naar Den Bosch. Nu terug naar Amsterdam? 
  9. Williams, Leon speelde voor de volgende clubs Bergen op Zoom (2010-2011), Rotterdam (2011-2012), Landstede Zwolle (2012-2015) en Den Bosch (2015-2016). Nu naar Donar Groningen? 
Apollo met een ploeg Aron Royé, Arvin Slagter, Stefan Wessels, Max van Schaik, Nikki Hulzebos, Dimeo van der Horst, Gian Slagter, ..., Ralf de Pagter en Jesse Markusse?

Leiden met Cashmere Wright, Rogier Jansen, ..., Mohamed Kherrazi, Thomas Koenis, Mike Schilder?, Joey Schelvis?, ..., ...., Marcel Aarts?

Donar met Lance Jeter, Stefan Mladenovic, DeJuan Wright, Jason Dourisseau, Ross Bekkering, Leon Williams, Maarten Bouwknecht, Sean Cunningham, Bill Clark, Chase Fieler, Valentijn Lietmeijer, Bas Veenstra?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten