Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 22 juni 2016

Twee Groninger clubs in de mannen promotie divisie

De stad Groningen is in het nieuwe seizoen met 2 ploegen vertegenwoordigd in de mannen promotie divisie.

Studentenclub de Groene Uilen was reeds actief in deze competitie. BVG heeft afgelopen seizoen geprobeerd om kampioen te worden, en zo het recht op promotie te verwerven. In de finale verloor de ploeg van Lokomotief uit Rijswijk. Geen officieel recht derhalve op promotie naar de promotie divisie.

Wél kon de club zich aanmelden als reserve. Dat heeft de club gedaan. En vandaag maakte de club zelf bekend dat zij als reserve zijn aangewezen om een open gevallen plek in te nemen.

Het Barendrechtse Binnenland heeft besloten zich terug te trekken uit de promotie divisie. Als reden las ik dat enkele spelers én de coach de ploeg hebben verlaten.

Voor Groningen (Groningse talenten) een extra mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot eredivisiespeler. De stap van Donar under 24 (spelend in de DTL) naar de DBL is te groot. Sommige jonge spelers maken de overstap naar andere clubs uit de DBL. Helaas keert er zelden een speler (structureel) terug bij Donar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten