Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 2 juli 2014

9 Nederlanders

In de Angelsaksische landen kennen ze het liedje "99 bottles of beer" en in Nederland is het verhaal over 10 kleine Negertjes bekend. Maar, nu kent het Nederlandse basketball een triest verhaal over 9 spelers.

45 spelers waren gekozen in de voorlopige selectie. Daar bleven er zo'n 14 van over voor de zogenaamde definitieve selectie. En ... er hebben zich slechts 9 spelers gemeld voor de trainingen in aanloop naar de kwalificatiewedstrijden. 9! En, er zijn nog slechts 2 spelers onderweg.

Er mogen 12 spelers op het wedstrijdformulier staan, en die ruimte lijkt de coach niet eens te kunnen benutten. Waarom? Niet eens zo lang geleden klaagden spelers over een beslissing van de NBB. Er werd namelijk besloten om het A-team op te heffen (tijdelijk). "Dat kan niet! Het A-team is het vlaggenschip!" zo werd gesteld. Maar ... waar ben je nu dan?

Weinig inbreng ook van spelers van DONAR: Craig Osaikhwuwuomwan heeft zich (volgens bondscoach Toon van Helfteren, werkzaam op vrijwillige basis!) vrijdag 27 juni afgemeld. Jessey Voorn (hoewel op dit moment geen contract!) heeft zich eerder afgemeld omdat hij herstellende is van een blessure. Ross Bekkering (op dit moment ook geen contract!) stelde zich niet beschikbaar. Daarmee lijkt het erop dat heden alleen Arvin Slagter (op dit moment ook geen contract!) en Thomas Koenis (op dit moment ook geen contract!) deel uitmaken van de selectie. Het gaat heel goed! Ik zou maar eens goed nakijken of Koenis wel een Nederlander is.

Ben erg benieuwd wie er dan nu tot het negen tal spelers behoort die zich voorbereiden op de EK-kwalificatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten