Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 21 juli 2014

Roster completed by ...??

Op dit moment hebben we (bv DONAR) 5 spelers gecontracteerd: Ross Bekkering (power-forward/center), Maarten Bouwknecht (point-guard), Thomas Koenis (center), Craig Osaikhwuwuomwan (power-forward) en Bas Veenstra (forward).

Van de selectie van het seizoen 2013/2014 keren Arvin Slagter (naar Den Bosch), Jessey Voorn (naar Spanje?) en Jason Dourisseau (naar s. Oliver baskets, W├╝rzburg, Duitsland) niet terug.

De club wilde zich eerst richten op Nederlandse spelers, en dus zal het nog wel even duren voor er duidelijkheid komt over Cashmere Wright (point-guard), Quentin Pryor (guard/small-forward) en Dan Coleman ((power-)forward).

Er is echter ook nog geen duidelijkheid over Yannick van der Ark (shooting-guard/small-forward), Mark-Peter Hof (forward) en Benny van der Reijden (center). Aangezien er al wel overeenstemming is bereikt met Maarten Bouwknecht doet dit mij vermoeden dat dit drietal niet terugkeert. Dat betreur ik, ten aanzien van Hof en Van der Ark, wel. Zeker als het gaat om Yannick: talentvolle speler (mag gezien zijn leeftijd geen talent meer genoemd worden), allround, heeft zich het afgelopen seizoen goed ontwikkeld.

Door het vertrek van Slagter en Voorn zou hij al een voorname rol moeten krijgen in de ploeg, nu ook Dourisseau is vertrokken vind ik nog meer dat Van der Ark (als hij een nieuw contract tekent) een belangrijkere speler zou moeten worden. Afhankelijk van wie er nog bij komen wellicht zelfs een rol als speler in het startende vijftal.

De toekomst van Magixx en Apollo is nog altijd niet bekend. Over Magixx zegt de een 50%, een ander zegt dat er spoedig een negatief (voor betrokkenen van Magixx) nieuwsbericht naar buitenkomt. Over Apollo alleen maar stilte in de media.

Ik gun de club uit Amsterdam respectievelijk Wijchen natuurlijk een voortbestaan, met deelname aan de eredivisie. Mochten beide clubs echter besluiten om zich niet in te schrijven voor de DBL dan verwacht ik dat veel spelers zullen vertrekken bij deze clubs.

Stefan Mladenovic (guard), Jos van der Laan (shooting-guard), Berend Weijs (center) en Dimeo van der Horst (point-guard) zou ik dan graag naar DONAR zien komen. Mladenovic en Van der Laan zijn Groningers. Van der Horst speelde al eerder voor DONAR en heeft een band met Groningen.

Het is spijtig als je een tussenjaar moet inlassen maar het hoeft voor de lange termijn niet ongunstig te zijn. Dat hangt er vanaf wat je in dat jaar doet! Als de spelers zich goed ontwikkelen en de club organisatorisch sterk wordt dan is het positief. Maar als de club organisatorisch zwak blijft dan heb je er niets aan. Ook al groeien de spelers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten