Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 3 juli 2014

Oefenwedstrijden DONAR

In de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 speelt de ploeg 3,5 thuiswedstrijden:
1. vrijdag 5 september 2014 Uithuizen aanvang 19:30 uur tegenstanders Chemnitz 99
2. vrijdag 19 september 2014 Leek aanvang 19:30 uur tegenstanders Hamburg Towers
3. zondag 21 september 2014 aanvang onbekend (tijdens open dag) tegenstanders onbekend
4. zaterdag 27 september 2014 aanvang 19:30 uur (super cup) tegenstanders Leiden

Mogelijk had je begrepen dat met die halve wedstrijd wordt gedoeld op de wedstrijd om de super cup. Ja, als club (sporter) wil je zo'n wedstrijd winnen. Het levert tenslotte een prijs op. Maar ... het is een wedstrijd die wordt gespeeld vóór de reguliere competitie is begonnen. Je bent nog niet (of nauwelijks) ingespeeld. Zeker als er veel nieuwe spelers in je selectie zitten (en dat is nog niet bekend).

De prijs waar het omgaat (de landstitel) wordt pas aan het einde van het seizoen uitgereikt. In de play-offs moet je er staan! Een reguliere competitie is het voorgerecht (die weliswaar plaatsing, en daarmee thuisvoordeel, bepaalt maar) wat weinig waarde heeft. Het spelen om de super cup is een luxe aperitief.

De winnaars van de super cup in het seizoen 2013/2014 waren de spelers en coaches van Den Bosch. Zij bereikten de bekerfinale niet (verlies in de halve finale van de latere bekerwinnaars: DONAR) en verloren de finale van de play-offs (van landskampioen DONAR).

Spottend klonk her en der "Helemaal niets in Den Bosch!". Dat geeft maar aan hoeveel waarde men hecht aan de super cup. (Of zou het een teken zijn van een geheugenstoornis?)

Het winnen van de 'treble' is mooi maar als je wél de super cup wint maar je prolongeert niet de beker én het landskampioenschap dan is je seizoen Kwalitatief Uitermate Teleurstellend! Terwijl je seizoen, wanneer je de super cup niet wint maar wel bekerwinnaar en landskampioen bent, geslaagd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten