Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 14 juli 2014

Rajon Rondo ook na 2015 een speler van de Celtics?

Voor diverse volgers van de NBA, en zeker fans van de Boston Celtics, een vraag waarop ze graag een antwoord willen. De fans van de Celtics hopen, in de meerderheid van de gevallen (tenminste als je de reacties op social media leest), dat Rondo zijn contract gaat verlengen.

Men is zich er goed van bewust dat het noodzakelijk is dat de club topspelers aantrekt. Zodat de ploeg niet alleen een TEAM is (wat afgelopen seizoen wel het geval was) maar ook een KAMPIOENSTEAM. Topspelers maken van een ploeg geen TOPTEAM! Maar, middelmatige TEAMspelers maken van een TEAM ook geen TOPTEAM!

De kans dat Kevin Love de overstap maakt (door een ruil) van de Minnesota TimberWolves naar de Boston Celtics is klein. Op een site wordt (in het Amerikaans - Engels) gesproken over mogelijkheden om Rondo te verruilen naar een andere club: http://www.celticsblog.com/2014/7/13/5865733/destinations-rajon-rondo-boston-celtics-denver-oklahoma-houston-sacramento-rumor-lebron-nba-trade

Zijn er nog andere mogelijkheden? Wellicht:
Chicago Bulls?
1. de Chicago Bulls kunnen een point-guard als Rondo erg goed gebruiken. Derrick Rose is niet meer de superster die hij enkele jaren geleden was. Zijn blessure is dusdanig ernstig geweest dat hij nooit meer de oude zal zijn. Rose zal echter als back-up nog van waarde kunnen zijn. Niet dat de C's hem zouden moeten nemen in ruil voor Rondo!
2. de Chicago Bulls hebben Pau Gasol gecontracteerd. Gasol staat bekend als een power-forward maar kan prima als center spelen. Met Carlos Boozer hebben de Bulls een power-forward. De Bulls zullen waarschijnlijk willen dat Gasol de back-up zal zijn voor Boozer en Noah maar ... hoe aantrekkelijk kan het voor hen zijn om Rajon Rondo, Jeff Green, Brandon Bass en Kris Humphries te krijgen?

Het zou voor de Celtics een redelijke besparing vormen op de salariskosten. Maar daar gaat het salaris van een nieuwe speler, die in ruil komt, vanaf. Wie dat zou moeten worden? Ik hoop echt op Joakim Noah!

Joakim Noah, zoon van de Franse voormalige tennisser Yannick Noah, is een grote, sterke center. Dat hebben de Celtics nodig! Noah is een geweldige verdediger. Ook dat hebben de Celtics nodig! Noah is een TEAMspeler, en ook dat hebben de Celtics nodig! Noah is een speler a la Rodman. En de Celtics weten hoe waardevol dergelijke spelers zijn. Zoals Noah werkt om rebounds te kunnen pakken ... de C's moeten, willen ze kampioen kunnen worden, echt zorgen voor een goede defence!

Het verlengen van het contract met Avery Bradley is goed. Alleen is het salaris absurd hoog. Te hoog als je kijkt naar de salary cap van de Celtics.

Als je Noah kunt contracteren, dan kun je met een gerust hart Greg Stiemsma (al eerder speler van de Celtics) nemen als diens back-up. 'Stiem' is geen soepele speler met klasse maar wel redelijk nuttig. En zeker een solide 'rim protector'.

Op de '4' kun je dan de minuten verdelen tussen Jared Sullinger en Chris 'birdman' Andersen. Andersen als starter voor zo'n 35 tot 40 minuten per wedstrijd is geen goed idee. Bij de Heat speelde hij ook nauwelijks. En Andersen is gewoon geen topspeler. 'Sully' als starter en de 'birdman' als back-up geeft je een prima frontcourt.

Een andere optie is Charlotte Hornets. Zij zullen wellicht geïnteresseerd zijn in Rondo, Green, Bayless en Humphries. De Celtics zullen geïnteresseerd zijn in Al Jefferson en mogelijk (als bonus) Noah Vonleh en Kemba Walker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten