Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 17 juli 2014

BV DONAR

Zoals ik schreef in het artikel "Money, money" (zie: Money, money) verandert de juridische structuur van stichting (SPBG) in besloten vennootschap (BV (Donar BV?)).

Sommigen schrijven de afkorting voor besloten vennootschap als bv. We kunnen de volgorde dan ook omdraaien: bv DONAR. Het lijkt dan net alsof bv de afkorting is van basketballvereniging. Laat het eens op je inwerken: basketballvereniging DONAR. Dat klinkt toch beter dan besloten vennootschap DONAR?

De pers (rtv Noord) trekt, in de persoon van Karel-Jan Buurke, de conclusie dat het bezuinigen ten koste gaat van het spelersbudget. Hoewel dat nog niet officieel is verklaard door DONAR mag je daar wel vanuit gaan, en hoef je geen raketbouwer te zijn om dat te kunnen concluderen.
1. Martin de Vries gaf al aan dat Den Bosch meer financiële ruimte heeft (en mede daardoor Arvin Slagter van ons kon overnemen).
2. Als je de structuur van je organisatie wilt professionaliseren (directeur, managementteam, raad van toezicht) dan kost dit geld. Als je totale budget niet toeneemt betekent dit dat je elders moet snijden in de kosten. We zijn aan zaalhuur jaarlijks een Gods vemogen kwijt. Hoog tijd dat we daar een veel goedkopere oplossing voor hebben, en tegen MartiniPlaza (die ook financiële problemen hebben) zeggen: "Wij betalen niet langer het huidige bedrag. Dat moet met minimaal 50% verminderd worden!".

De club is op dit moment nog in onderhandeling met Jessey Voorn en Thomas Koenis. Over Yannick van der Ark, Mark-Peter Hof en Benny van der Reijden wordt niets gezegd/geschreven. Wat betekent dit? Mijn voorichtige conclusie: dit drietal keert in het seizoen 2014/2015 niet terug als spelers van DONAR.

De positie van Mark-Peter zal, naar verwachting, worden ingevuld door Bas Veenstra. Die daarmee de Mike Schachtner achtige speler zal zijn. Geen speler uit de USA maar een jonge Nederlander. Heel goed! Richt je nu op de lange termijn. Zorg voor binding met de achterban, de regio. Spelers zelf opleiden verdient zich terug én het stimuleert jeugdspelers.

De sv Donar (supportersvereniging) meldt op haar website dat er een beroep zal worden gedaan op jeugdspelers. Wat kansen biedt aan talent uit de regio. Ik denk dat het voor de toekomst inderdaad meer kansen biedt, mits de club deze visie daadwerkelijk gaat omzetten in beleid én nadrukkelijk dit beleid gaat uitvoeren. Aan loze woorden, aan praatjes over visie voor de bühne, hebben we niets. Op korte termijn denk ik niet dat er naast Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra nog meer 'jeugd'spelers zullen worden toegevoegd aan de selectie voor het A-team.

Ik vermoed eerder dat de financiële situatie bij andere clubs die vorig seizoen nog actief waren in de eredivisie (DBL) leidt tot het rekruteren van spelers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten