Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 23 juli 2014

Gouwe ouwe?

Het selecteren van 'rookies' door middel van de 'draft' óf het contracteren van routiniers ('free agents' ( = transfervrij) of door een ruilactie ('trade')? Het is een keuze die niet altijd makkelijk is. De 'draft' is verplicht. Je kunt alleen maar hopen op een gunstige uitgangspositie: een 'pick' in de top.

Ik heb het, zoals je misschien al vermoedde, over de NBA.

De Boston Celtics (mijn favoriete ploeg) doen het niet goed (eufemisme). Er wordt gezegd dat je als fan geduld moet hebben. De ploeg is bezig met een proces van heropbouw, in de hoop op een wederopstanding. Laten ze nou enkele jaren terug Jesus hebben laten vertrekken naar de Miami Heat. Vandaag de dag heeft deze speler geen contract maar ... het kan zijn dat hij met pensioen gaat. Jesus Shuttlesworth. Dit is de bijnaam van Ray - Ray, de recordhouder raak geschoten driepunters. Ook bekend als Ray Allen.

Om de C's weer kampioen te laten worden is Allen niet de eerste en beste optie. Hij kan nog steeds goed schieten. Maar of hij nog meer dan 30 minuten per wedstrijd (een wedstrijd in de NBA duurt 48 minuten) kan spelen? Daarbij: offense sells tickets, defence wins championships! (Quote van wijlen Chuck Daly. Ooit coach van de Detroit Pistons (de Bad boys) en het Dream Team (het échte Dream Team!).)

Allen heeft niet meer de snelheid om goed te verdedigen. En om die reden in mijn ogen ongeschikt.

Routiniers die nog wel van waarde kunnen zijn: Shawn 'the Matrix' Marion. Forward (inzetbaar als power-forward en small-forward) van de Dallas Mavericks. Chris 'the Birdman' Andersen. Power-forward van de Miami Heat. Marion is een speler die nog altijd goed kan verdedigen, die rebounds pakt en die regelmatig punten maakt. Andersen is een speler die keihard werkt. Een meer dan redelijke verdediger, een goede rebounder. Het nadeel aan Andersen: hij speelt weinig (en hij krijgt nogal makkelijk (technische) fouten tegen).

Aangezien beide spelers niet heel duur zijn (dus een goede prijs - kwaliteitsverhouding) zeer geschikte versterkingen (in de diepte van je selectie)! Ik zou ze niet gebruiken als starters maar als invallers qua potentie zeker nuttig. "Valkuil": je hebt wel starters nodig die kwalitatief boven gemiddeld zijn. Anders heb je niets aan hun inbreng vanaf de bank (voor zo'n 15 minuten per wedstrijd).

Laat de Boston Celtics nou slechts over 3 redelijke spelers beschikken: Avery Bradley, Jared Sullinger en Rajon Rondo. Nou okay, ik heb een goede bui: ook Brandon Bass en een beetje Chris Johnson. Van de nieuwe spelers (Marcus Smart en James Young) is nog te weinig bekend.

Omdat Boston al enkele jaren de 'salary cap' met vele miljoenen overschrijdt kunnen zij zich geen all-stars veroorloven. Geen topspelers als Kevin Love derhalve. Love is weliswaar geen goede verdediger maar heeft tenminste 2 sterke wapens: scorend vermogen (goed schot (driepunters)) en rebounds pakken.

Boston, dat al last had van overbetaalde spelers als Gerald Wallace, heeft in al haar onwijsheid besloten om Avery Bradley (een nuttige speler) een peperduur contract aan te bieden: $ 32 miljoen dollar over een periode van 4 jaar. Een totaal scheve verhouding. Bovendien heeft de club dat geld helemaal niet.

Nee, voorlopig ben ik somber gestemd. En dan willen andere fans dat Paul Pierce en Kevin Garnett terugkeren bij de club die het vaakst kampioen werd van de NBA. Spelers die vergane glorie zijn. Maar dat past wel bij de club. De laatste titel dateert van voor de oorlog: 2008.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten