Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 24 augustus 2014

Begroting DONAR 2014/2015

DONAR heeft op haar site de begroting voor het seizoen 2014/2015 gepubliceerd. Het kan zijn dat de begroting in de loop van het seizoen wordt aangepast (verhoogd). Dit wanneer zich een hoofdsponsor aandient. Extra budget zal dan (deels) worden gebruikt om versterking(en) te halen.

Het halen van versterkingen is een goed idee maar, gezien de financiële resultaten in het verleden vind ik het opbouwen van reserves belangrijker! Stel, we krijgen een nieuwe hoofdsponsor voor de komende 3 of 4 jaren. En, dan stopt deze met haar bijdrage. Het is zaak om dan minder problemen te kennen als het gaat om continuïteit dan deze zomer het geval is.

Met alle respect maar als je je posities niet dubbel weet te bezetten (en je aan het begin van het seizoen 9 spelers (Bouwknecht, Cochran, Cunningham, Ridderhof, Wright, Veenstra, Bekkering, Osaikhwuwuomwan en Koenis) hebt, waarvan minstens 1 speler niet het niveau heeft die je van een Nederlander verwacht (als deze niet afkomstig is uit je eigen jeugdopleiding, en ook niet jonger is dan 23 jaar) dan is dat toch wel een teleurstellend gevolg van falen in het verleden. Ik vraag me af: is het contracteren van deze speler een kwestie van geen andere financiële mogelijkheid óf een tactische keuze (waar ik het dan niet mee eens ben)? 1. Het contracteren van een echte point-guard vind ik goed, echter als dit betekent dat deze back-up (gecombineerd met het contracteren van een back-up shooting-guard) de komst van een startende small-forward in de wegstaat?! 2. Het contracteren van een echte shooting-guard is goed wanneer de andere speler voor deze positie een allround speler is die als shooting-guard en small-forward te gebruiken is (in mijn ogen niet het geval!) als dat niet zo is, dan is het contracteren van een multi-functionele speler beter. En dan zou ik niet voor 3 point-guards en 2 shooting-guards hebben gekozen maar voor 2 point-guards en 2 shooting-guards (waarvan 1 inzetbaar als shooting-guard en point-guard). Dan had je een grotere kans gehad dat je een USA-speler had kunnen contracteren als startende small-forward!?

Het maken van een begroting is een serieuze zaak. Écht belangrijk is het halen van je begroting. We weten nu inmiddels toch allemaal wel dat Donar hier al jaren moeite mee heeft? Ik wil dan ook graag dat de jaarverslagen (inclusief jaarrekeningen!) van de afgelopen jaren (zeker die van 2012/2013 en 2013/2014) op de site worden gepubliceerd! Ook de afgekeurde versies!

Dat is niet alleen leuk voor geïnteresseerden maar het is ook goed voor Donar. Het vergroot de transparantie en de betrouwbaarheid. Openheid van zaken is lang niet alleen komen met je goede bedoelingen. Nee, het gaat dan juist om de resultaten die je bereikt hebt. En hoe deze behaald zijn (we hoeven heus de procesmatige roddels niet te weten!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten