Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 30 augustus 2014

Onder 24

De Groningse eerste divisieploeg BVG (basketballvereniging Groningen) speelde vanavond haar tweede(?) wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2014/2015. Vorige week speelde de ploeg tegen Flying Red uit Roden (heb die wedstrijd niet gezien). Vanavond speelde de ploeg tegen Landstede basketball u24 (voluit: under 24) uit Zwolle.

Na afloop zeiden Zwolse fans dat zij vanavond niet met hun echte under 24 ploeg waren gekomen maar met een mix van u24 en u18 (want u20 bestaat niet meer sinds de invoering van de zogenaamde Dutch Talent League).

Het begin van de wedstrijd was voor de gasten. Geholpen door slecht spel van BVG. De thuisploeg was slordig. Met name de spelopbouw van de point-guards (eerst nummer 4 (Junior) en vervolgens nummer 8) was zeer matig. De ene na de andere turnover (waar uit gescoord werd) was het gevolg. Na 1 minuut en 30 seconden spelen stond er een 0 - 7 stand op het scorebord.

Maar ... naar mate de wedstrijd vorderde ging BVG beter spelen. Op de '1' viel nummer 7 (Rik Smid?) goed in (wat de aanval ten goede kwam), Marc Peutz zorgde (komend vanaf de bank) ook voor verbetering van het spel én ... een beetje vergelijkbaar met het Nederlandse mannen A-team ... de ploeg ging beter verdedigen (en wist zodoende Zwolle te stoppen.). De gasten wisten niet meer te scoren.

Toen in het tweede kwart Junior en Bas (Rozendaal) weer in de wedstrijd kwamen speelden zij veel beter als aan het begin van de wedstrijd. Ook de nummer 8 deed het bij zijn terugkeer in de wedstrijd beter dan tijdens zijn eerste fase van de wedstrijd.

Bas kreeg het in de wedstrijd nog aan de stok met de nummer 13 van Zwolle. Niet leuk. Het spel van deze nummer 13 was smerig, begrijpelijk dat het irriteert maar toch zou je je niet moeten laten opfokken.

Het optreden van de coach van Landstede basketball verdient evenmin de schoonheidsprijs. Zijn woede richting Bas was minstens zo overdreven als de reactie van Bas op de acties van diens tegenstander (die nummer 13 van Zwolle). De Zwolse coach wilde dat Bas uit de wedstrijd werd gehaald (gegooid). De coach van BVG besloot om Bas uit de wedstrijd te halen (hij keerde niet terug). Ik meende hem nog wel te horen zeggen "Kijk ook naar wat jouw speler doet". Als hij dat inderdaad zei dan heeft hij daarin geheel gelijk. Vanaf de tribune werd dat door aanhangers van BVG ook al geroepen. (Niet dat iedereen daar blij mee was.)

De supporters van Landstede vonden de twee scheidsrechters thuisfluiters. Nou, daarin hadden ze geen gelijk. Waar in het begin van de wedstrijd nog werd gefloten voor een 'illegal screen' van een Zwolse speler werd dat daarna nog slechts 1x gedaan (voor een andere Zwolse speler) maar de Zwollenaren bleven voortdurend 'illegal screens' maken. Diverse P's van de gasten werden genegeerd (of gemist?). Hoe dan ook: de thuisploeg werd in deze oefenwedstrijd niet bevoordeeld.

Het verschil in de uitslag (meer dan 20 punten maar de marge was onder de 24 punten) was niet belangrijk. Dat de spelers elkaar wisten te vinden en sociaal speelden, dát is belangrijk. Dat is de basis.

Verbeterpunten? Niet gokken op een 'steal' (bij een misser komt de tegenpartij in een man meer situatie), geen domme P's maken (Zorg ervoor dat je positioneel goed verdedigt!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten