Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 30 augustus 2014

In al haar onwijsheid ...

heeft de bond besloten om voor het hoogtepunt van het seizoen 2014/2015 zes gasten (ploegen) toe te laten op het feest (de play-offs). Wat een verschrikkelijk domme beslissing!

Of men het bij het oude had moeten laten? (8 ploegen in de play-offs) Natuurlijk niet! Maar 6 ploegen naar de play-offs is ook nog veel te veel. Op deze manier is er totaal geen concurrentie voor het behalen van de play-offs.

4 ploegen die meedoen aan de 'dance' is het juiste aantal. Na een seizoen waarin de ploegen alleen op zaterdagavond tegen elkaar spelen (1 zaterdag per maand vrij houden voor bekerwedstrijden) volgt eerst een halve finale volgens het principe 'best-of-five'. Daarna wordt de finale gespeeld volgens het principe 'best-of-seven',

De spelers kunnen dan, omdat alle ploegen 2x tegen elkaar zouden moeten spelen (dus: 1x uit, 1x thuis), op tijd beginnen met de voorbereiding op het EK. De internationals zijn dan nog redelijk fris.

Voor de clubs is het ook fijn want een korter seizoen scheelt in de salariskosten.

Boekt het Nederlandse mannen A-team eens een succes wordt de sport zo kapot gemaakt door de bond. Niet te geloven! Hoe haal je het in je hoofd!?!

Als de eredivisie uit 10 ploegen had bestaan was een play-offs met 8 ploegen te veel geweest. Waarom wil men zo graag een play-offs met 8 ploegen? Je moet niet kijken naar het aantal ploegen dat meedoet in de eredivisie maar naar het niveau van de ploegen. Het aantal "top"ploegen is heel gering. Hou het exclusief, laat geen ploegen toe die middelmatig of zelfs slecht zijn.

Een play-offs met 4 ploegen zal het Nederlandse basketball veel meer goed doen dan een play-offs met 6 ploegen. Gezien de huidige situatie moet je je zelfs afvragen hoe je het aantal clubs voor volgend seizoen gaat verminderen van 9 naar 6!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten