Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 24 augustus 2014

DeJuan Wright nieuwe shooting-guard DONAR

DONAR heeft DeJuan Wright gcontracteerd. Mijns inziens betekent dit dat Nik Cochran "gewoon" als point-guard zal gaan spelen. Sean Cunningham zal vermoedelijk de back-up point-guard zijn (Van het bericht dat er twee Nederlanders gecontracteerd zouden worden waarvan 1 starter en 1 back-up klopt dan dus niets. Leek me ook al sterk. Bedoel: de club een beetje kennende is de kans groot dat men voor de positie van point-guard voor een speler uit de USA kiest als het gaat om de startende vijf. En Mark Ridderhof is niet goed genoeg om starter te zijn. Die laat je zo'n 15 minuten per wedstrijd van de bank komen.)

Wright was afgelopen seizoen (2013/2014) de beste speler van de Leidse ploeg in de bekerfinale (die werd gewonnen door DONAR). In de halve finale van de play-offs speelde Wright ook sterk (leuke duels tussen DeJuan Wright (toen speler van Leiden) en Cashmere Wright (toen speler van DONAR)). Wright was, samen met Mohamed Kherrazi, het gevaar van Leiden.

DeJuan Wright plussen en minnen:
- defensief
- constant
+ atletisch
+ scorend vermogen
+ schot
+ aanvallend rebounden

De bezetting per positie vind ik, na het contracteren van DeJuan Wright, niet gelukkig want ...
point-guard: Nik Cochran, Sean Cunningham, Maarten Bouwknecht
shooting-guard: DeJuan Wright, Nik Cochran
small-forward Bas Veenstra
power-forward: Ross Bekkering, Craig Osaikhwuwuomwan, Bas Veenstra
center: Thomas Koenis, Ross Bekkering, Craig Osaikhwuwuomwan

DeJuan Wright is in mijn ogen een echte shooting-guard en geen 2/3-speler! Het eventueel nog contracteren van een Nederlandse shooting-guard (Stefan Mladenovic) gaat het probleem niet oplossen. Magixx gaf Mladenovic de rol van small-forward maar dat is Stefan niet! Stefan is een guard die als shooting-guard en point-guard kan spelen. Hij zou overigens heus een versterking zijn! (Betere bezetting van de positie van shooting-guard in de diepte.)

Magixx had verder geen Nederlandse spelers die interessant zijn voor de positie van small-forward. Om dit met jeugdspelers op te vangen ... als je (voorlopig) starter al zo jong is (onervaren in de eredivisie, een heel seizoen niet gespeeld wegens een blessure)?

Wat (wie) we hebben is echter zeker niet slecht. De strijd om de finale moeten we zeker kunnen aangaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten