Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 augustus 2014

DONAR

De naam is (voorlopig tijdelijk) terug: Donar. Vanaf de tribunes werd de naam altijd geroepen om de ploeg aan te moedigen. Maar gedurende de jaren waarin MPC, Hanzevast en GasTerra de hoofdsponsoren waren, werd de naam Donar niet gebruikt. Begrijpelijk want wie betaalt die bepaalt maar jammer is het wel. Een eigen, vaste, naam is toch mede deel van je identiteit.

Om de binding met het publiek te vergroten is het herinvoeren van de naam Donar in mijn ogen onvoldoende. Wat je verder moet doen? Daar heb ik wel ideeën over. Aangezien ik niet verwacht ooit te worden benoemd als lid van de Raad van Advies schrijf ik mijn voorstellen hier maar uit. Wellicht wordt het (via - via) ooit nog eens gezien door personen die wél gekozen worden, en is er misschien eens een moment waarop iemand er iets (al zou het maar een heel klein deel zijn) meedoet?

1. Groningse onderwijsinstituten inzetten om trainers en coaches (voor de jeugd van alle clubs in rayon Noord; met name de provincies Groningen en Drenthe) op te leiden. Niet alleen samen met het RTC Noord maar ook met het Alfa - college (Sport en Bewegen) en de Hanzehogeschool (Hanze Instituut voor Sportstudies).

2. Jaarlijks 2 plekken in de selectie reserveren voor spelers die voldoen aan de volgende eisen:
a. Opgeleid in de provincie Groningen of Drenthe
b. Jonger dan 20 jaar

Deze spelers moeten spelen. Jonge spelers die alleen maar op een stoeltje mogen zitten, die hebben we al veel te veel gezien. Die verlaten de club en dat is niet bevorderlijk voor binding tussen club en publiek noch voor de ambities van jeugdspelers! (Ondanks dat motivatie intrinsiek behoort te zijn.)

3. De club zou, naast clinics door spelers, veel vaker clinics moeten gaan geven aan trainers en coaches. Het is zo weinig zinvol om kinderen iets te willen leren als ze het geen vervolg kunnen geven. Wanneer ze een trainer/coach hebben die hen hier wekelijks (liefst meerdere dagen per week) in begeleidt, dát is nuttig!

Terugkerend naar de naam van de club. Hopelijk binnenkort het nieuws dat de naam Donar wordt gecombineerd met een naam van een bedrijf. IBM, Rabobank, Menzis, Ziggo of wat dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten