Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 28 augustus 2014

Vrouwen rayon hoofdklasse in de stad Groningen?

Volgens de website van basketballvereniging Celeritas beschikt Celeritas in het seizoen 2014/2015 niet over een ploeg bestaande uit vrouwen ouder dan 20 jaar (lees: er is geen ploeg ingeschreven voor een competitie voor speelsters ouder dan 20 jaar).

Waar gaan al die meiden naar toe die vorig seizoen nog in het 1e van Celeritas speelden? Okay, Anke Kuiper zit enkele maanden in het buitenland voor stage. Ilonka Debets zal gaan spelen in de meiden under 20 ploeg (eredivisie). Maar de anderen?

Ik hoop dat zij allen overstappen naar BVG, en dat er daar een goede selectie zal plaatsvinden waardoor de toppers bij elkaar komen en de minder goede speelsters ook. Scylla is gepromoveerd naar de 2e divisie.

Wat vorig seizoen rayon hoofdklasse was bestaat overigens met ingang van het nieuwe seizoen niet meer. Eigenlijk schuift de rayon 2e klasse op naar rayon hoofdklasse.

Of een selectie team (van BVG?) mee wil doen in de landelijke 2e divisie? Voor de toekomst van speelsters (vrouwen eredivisie) hoef je het denk ik niet te doen. Heb het gevoel dat er weinig speelsters zijn die (nog) de ambitie hebben om eredivisie te spelen. Maar ... het zou denk ik wél goed zijn om speelsters die te oud zijn voor de u20 te laten doorstromen.

Niet iedereen studeert, en dus kan niet iedereen gaan spelen bij de Groene Uilen. Als je het RTC Noord of Celeritas u20 verlaat zou je nog wel landelijk moeten kunnen spelen. Rayon hoofdklasse (voorheen rayon 2e klasse) is te laag voor speelsters die net de u20 eredivisie verlaten.

Het rayon is leuk voor speelsters/spelers die willen afbouwen of die niet de kwaliteit hebben om landelijk te spelen (en ook die ambitie niet hebben!). Die gewoon gezellig willen spelen en veel plezier beleven aan het 5e kwart. (Drinken na de wedstrijd.)

Celeritas en BVG maakten in het afgelopen seizoen niet altijd een heel goede indruk maar ... ze haalden beiden de halve finales. Celeritas was zelfs uiteindelijk verliezend finalist (tegen Scylla).

Een vijftal Marleen Danhof (point-guard), Marijke Beenen (shooting-guard), Charlayne Tauran (small-forward), Annemiek Sterks (power-forward) en Caroline van der Woude (center) mag er zijn. En met Maartje Tuinman, Angelique Cairo en Larissa Hartlief heb je nuttige speelsters om te kunnen wisselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten