Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 12 augustus 2014

Nederland vs Israël

Woensdag 13 augustus speelt het Nederlandse mannen basketball A - team een EK kwalificatiewedstrijd tegen Israël (ondanks dat Israël geografisch gezien niet tot Europa behoort). De wedstrijd wordt gespeeld in Groningen, in MartiniPlaza, de thuishal van 'Donar'. Om 19:30 uur begint de wedstrijd.

Bij basketball, zeker bij vrije worpen, is het gebruikelijk om te roepen "Brick!" als de tegenstander een schotpoging doet. Maar dat is met Israëli's wellicht wat beladen. Brick (Engels) betekent namelijk baksteen (Nederlands). Het gooien van stenen wordt juist gedaan door Palestijnen, naar Israëli's (Joden). Wellicht dat dit juist vroeger andersom was? David (Jood) die met een slinger (soort katapult) stenen naar Goliath (Filistijn (voorloper van Palestijn?)) wierp. Laten we daar maar verder niet overnadenken!

Ik hoop niet dat er rond de wedstrijd sprake is van anti-semitisme. Geen pro Hamas leuzen, zoals bij het voetbal altijd te horen. Enkele jaren terug bezocht ik wedstrijden in de Euroborg. Op 2 personen na (mijn oom en ikzelf) maakte iedereen, zowel fans van fc Groningen áls van de tegenstanders, de Hitler-groet. Misselijk makend!

Israël wordt als sterker ingeschat. Maar, dat Nederland in en tegen Bulgarije zou winnen, was verrassend. Dus wie weet. Zonder spelers die, op papier als beter worden beschouwd, wist de ploeg een overwinning van ongeveer 10 punten verschil te boeken. Een groot hart en TEAMgeest zijn belangrijk. Verder: offense sells tickets, defence wins games (championships)! De kaartverkoop valt zwaar tegen. Weer eens het gevolg van slecht functioneren van de NBB (Nederlandse basketball bond).

Wie niet bij de wedstrijd kan zijn. De wedstrijd komt live op tv. Op Sport 1 én Podium tv (kanaal 39 van het digitale pakket van Ziggo)! Ik ben live bij de wedstrijd aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten