Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 15 augustus 2014

Wie volgen?

De ploeg van DONAR bestaat op dit moment uit 7 (Nederlandse!) spelers. De club is (voorlopig) van plan om twee USA-spelers te contracteren. Spelregeltechnisch mogen er maximaal 4 USA-spelers per wedstrijd op het formulier staan. Áls de club een selectie wil van 12 spelers dan zal er nog minimaal 1 Nederlander gecontracteerd moeten worden.

Gezien de prijs voor een, voor Nederlandse begrippen, topspeler uit de USA, denk ik dat we ons moeten beperken tot maximaal 2 spelers uit de USA (en/of Canada). Ik zou de selectie dan verder aanvullen met 2 Nederlanders. Dan hebben we een selectie van 11 spelers (waarvan twee spelers mogelijk veelvuldig wedstrijden spelen met de u23 ploeg (in de zogenaamde Dutch talentleague)).

(Mogelijke) Namen en bijbehorende posities ...

Maarten Bouwknecht = point-guard
Sean Cunningham = point-guard
Mark Ridderhof = shooting-guard
Bas Veenstra = small-forward
Craig Osaikhwuwuomwan = power-forward / center
Berend Weijs = center / power-forward
Quentin Pryor (USA) = point-guard / small-forward / shooting-guard
Stefan Mladenovic = shooting-guard / point-guard
Steve Ross (Canada) = small-forward / shooting-guard
Ross Bekkering (Canada / Nederland) = power-forward / center
Thomas Koenis = center

Geen speler die puur en alleen een point-guard is maar een combo-guard. Ik denk dat het sowieso geen kwaad kan om spelers te contracteren die op meerdere posities kunnen spelen. Maar in ons geval zie ik het ook als noodzaak. We kunnen ons geen grote (aantal spelers) veroorloven. Om bij eventuele blessures niet in de problemen te komen hebben we spelers nodig die allround zijn.

Minder spelers in de selectie geeft jonge spelers als Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra meer kans op speeltijd in de eredivisie. Ik vind dat zij die kans moeten krijgen. We moeten met ingang van het seizoen 2014/2015 eindelijk echt eens proberen om jonge spelers volwaardig mee te laten doen zodat ze belangrijke spelers worden binnen de ploeg! (Al zo veel spelers, als laatste Yannick van der Ark, besloten om de club vaarwel te zeggen.) Nu denk ik dat zij voor de u23 belangrijk zullen moeten zijn want als die selectie niet is gewijzigd loopt die beslist niet over van kwaliteit. Hoezo talentleague!?!

Geen Dimeo van der Horst inderdaad. De eventuele komst van Van der Horst heeft in theorie een voordeel en een nadeel. Voordeel: een point-guard (Van der Horst) en een shooting-guard (Mladenovic, indien je hem contracteert). Nadeel: te veel point-guards (5 spelers kunnen op die positie spelen). De coach moet dan mogelijk schipperen met speelminuten, wat kan leiden tot onvrede. Een rotatie met meer dan 8 spelers is al redelijk bijzonder. Regelmatig komen de spelers 9 tot en met 12 niet of nauwelijks aan spelen toe (in geval van een club uit de (sub)top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten