Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 19 augustus 2014

Roeland Schaftenaar

Van de kwalificatiewedstrijden van deze zomer heb ik alleen de wedstrijd tegen Israël (gespeeld in Groningen) gezien. In die wedstrijd vond ik Schaftenaar niet zo goed spelen maar, in de fase waarin hij goed was bleek wel hoe nuttig hij kan zijn (met zijn drieunters).

In en tegen Montenegro was Schaftenaar de speler die de meeste punten wist te maken.

Schaftenaar is een power-forward maar wel een met een behoorlijke lengte: 211 cm. (Hij wordt overigens ook omschreven als center.) Zijn huidige club (Breogan) speelt in de Spaanse derde divisie. Wat het niveau van deze competitie is, en wat zijn salaris is, weet ik niet. Maar, wellicht is het een uitdaging om met een Nederlandse club actief te zijn in een Europees bekertoernooi?

In het seizoen 2014/2015 zal Donar niet uitkomen in een Europees bekertoernooi maar misschien in het volgende seizoen?

Donar beschikt op dit moment over 3 inside-spelers: Ross Bekkering (power-forward), Craig Osaikhwuwuomwan (power-forward/center) en Thomas Koenis (center).

De verschillende kwaliteiten van deze spelers zijn (in mijn ogen) ...

Bekkering: fysiek sterk, ondanks zijn relatief geringe lengte zeker een nuttige speler in de 'post', op zijn best in de 'bucket' / 'paint', verdedigend solide.

Osaikhwuwuomwan: de meeste lengte (213? cm), fysiek sterk, mobiel, relatief snel op zijn voeten, mid-range schutter.

Koenis: fysiek sterk, betrouwbare verdediger en rebounder die steeds beter wordt, voor een center niet bijzonder groot (wordt gezien als een speler van 210cm maar schat hem eerder rond de 207cm).

Als je kiest voor een combinatie Schaftenaar & Koenis (kennen elkaar inmiddels een beetje dankzij het Nederlands team) dan heb je een power-forward die van buiten kan spelen en een center die inside op zijn best is.

Als je kiest voor een combinatie Schaftenaar en Osaikhwuwuomwan (hebben die elkaar nog leren kennen bij het Nederlands team?) dan heb je twee spelers die allebei dreigend zijn op of in de buurt van de perimeter.

Als je kiest voor een combinatie Bekkering (power-forward) en Schaftenaar (center) dan heb je een power-forward die gevaarlijk is in de bucket en een center die beschikt over een driepunter (en graag buiten de bucket speelt).

Als je kiest voor een combinatie Bekkering (power-forward) en Koenis (center) heb je twee spelers die beiden op hun sterkst zijn in de 'paint'.

Ik zie Schaftenaar niet als een verdediger, en ook niet als een speler die veel schoten blokt (zoals een speler als Berend Weijs mogelijk wel zou doen), maar hij zou zeker wel nuttig kunnen zijn. Door zijn bouw een ideale speler voor pick & roll. Als Schaftenaar een 'screen' zet kost het je moeite om daar om heen te lopen. Dit in tegenstelling tot een speler als Jeroen van der List die toch wat tengerder gebouwd is.

Of Schaftenaar te porren valt voor een overstap naar Donar? Het is aan de club (Martin de Vries) om hier naar te informeren. Wat mij betreft is Roeland van harte welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten