Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 14 augustus 2014

Organisatorische vs sportieve resultaten

Dick Heuvelman heeft zich recent (weer eens) uitgesproken over Donar. Het gaat, zo valt te lezen in het artikel dat werd gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden, (nog) niet voorspoedig met de organisatorische zaken van de club.

Een hoofdsponsor wordt nog steeds node gemist. Een directeur is nog niet gevonden (op zijn minst nog niet benoemd, of men in een ver gevorderd stadium qua onderhandelingen is met een kandidaat/kandidate is me niet bekend). Leden voor de Raad van Toezicht respectievelijk de Raad van Advies ontbreken ook nog.

Hoe goed de bv kwalitatief zal zijn, het hoeft sportieve prestaties op de korte termijn niet in de weg te staan. Immers: organisatorisch waren de prestaties van de club het vorige seizoen dramatisch slecht. Sportief gezien presteerde de club naar behoren: het landskampioenschap en de nationale beker werden gewonnen. (Hiermee deed de club precies wat het ieder seizoen moet realiseren!)

Fans die stellen dat er sportieve kansen zijn voor de club hebben hierin gelijk. Echter: besef wel dat sportieve successen iets anders zijn dan organisatorische prestaties! Als iemand praat over het ontbreken van een directeur, van managers, van leden van Raden dan betekent dat geenszins dat hij/zij pessimistisch is over de kans op prolongatie van de landstitel en de beker.

Wanneer je Den Bosch, Leiden en Groningen met elkaar vergelijkt dan is Donar op papier niet sterker dan de concurrenten.

Point-guards: Mike Schilder (Den Bosch), Kasper Averink (Leiden), Sean Cunningham (Donar), Maarten Bouwknecht (Donar)
Shooting-guard: Arvin Slagter (Den Bosch), Chris Denson (Den Bosch), Rogier Jansen (Leiden), Mark Ridderhof (Donar)
Small-forward: Kees Akerboom jr. (Den Bosch), Worthy de Jong (Leiden), Bas Veenstra (Donar)
Power-forward: Stefan Wessels (Den Bosch), Will Felder (Leiden), Mohamed Kherrazi (Leiden), Floris Versteeg (Leiden), Ross Bekkering (Donar), Craig Osaikhwuwuomwan (Donar)
Center: Ralf de Pagter (Den Bosch), Marcel Aarts (Den Bosch), Jeroen van der List (Leiden), Thomas Koenis (Donar)

* Ik ben geneigd om te stellen dat (tot nu toe!) Donar de beste point-guard heeft. Update 15 augustus: met Brandyn Curry beschikt Den Bosch nu (mogelijk) over de beste point-guard. Leiden en Groningen beschikken nog niet over een USA point-guard.
* Den Bosch heeft in de persoon van Denson en Slagter de beste shooting-guards.
* Leiden geef ik het voordeel op de positie van small-forward aangezien de 'strijd' niet alleen tussen Akerboom jr. en De Jong gaat maar Kherrazi kan ook worden ingezet als small-forward. (Nou zullen sommigen stellen dat ook Stefan Wessels als small-forward kan worden ingezet. Wessels kan die positie inderdaad bespelen (komt in mijn ogen dan wel snelheid en wendbaarheid tekort) maar de ploeg heeft Wessels hard nodig op de positie van power-forward!
* Leiden heeft meer power-forwards: Felder, Van der List en Kherrazi dan Den Bosch (Wessels en De Pagter). Kwalitatief is er weinig verschil. Donar kan die concurrentiestrijd met Bekkering en Osaikhwuwuomwan zeker aan met Den Bosch en Leiden!
* Van der List is mijns inziens niet echt een center, De Pagter mist wat lengte (om die reden geen echte center?), Koenis is een pure center. Donar krijgt het voordeel op de center-positie.

Als we nog wat kwaliteit kunnen binnenhalen op de posities point-guard (USA), shooting-guard (NL) en small-forward (USA (Quentin Pryor) en/of Canada (Steve Ross)) dan beschikken we over een ploeg die in staat moet zijn om de prijzen te pakken! (Dit is iets anders dan stellen dat we de prijzen wel even gaan pakken. Groningers worden door Leidenaren en Boschenaren veelvuldig beschuldigd van arrogantie.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten