Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 4 december 2014

Bestuur FEB afgetreden

Wat moest gebeuren, is gebeurd: het bestuur van de FEB is afgetreden. Gezwicht onder de druk van de vier clubs: Rotterdam basketballcollege, Apollo Amsterdam, Aris Leeuwarden en Zwolle. Het bestuur zag, en dát hebben ze dan wél goed begrepen, het protest als een motie van wantrouwen.

Het is hypocriet dat clubs die zelf zware financiële problemen hebben gekend (Rotterdam, Amsterdam en Leeuwarden) bezwaar maken tegen de beslissing die werd genomen door het bestuur dat inmiddels demissionair is. Máár, hun beslissing (die nu dus op losse schroeven staat) is onwenselijk voor het Nederlandse basketball (en de DBL in het bijzonder).

Ik gun de Helderse fans van harte een eredivisieclub, laat daarover alsjeblieft geen misverstand bestaan, maar dat zou dan wel onder de vlag van een geheel nieuwe organisatie moeten vallen!

Omdat het bestuur liet blijken een totaal verkeerde kijk op de gedane zaken te hebben is het goed dat men (eindelijk!) is afgetreden! Het bestuur vaarde al jaren een stupide koers: geen genoegen willen nemen met een competitie die bestaat uit minder dan 10 ploegen (nou okay, dit seizoen ging men schoorvoetend akkoord met 9 clubs). Een competitie met 8 clubs zag men absoluut niet zitten. Terwijl de realiteit gebied te zeggen dat van de 8 overgebleven clubs er minstens 2 (Weert en Amsterdam) niet gunstig zijn voor het imago van de eredivisie vanwege te weinig financiële mogelijkheden (en daardoor een selectie die niet competitief is).

Rotterdam doet het nu beter dan de afgelopen jaren maar oogt nog steeds armlastig. Aris Leeuwarden stelt dit seizoen hevig teleur (vorig seizoen was ook al slecht trouwens, en nu blijkt er ook nog een tekort te zijn van € 30 000?).

DONAR Groningen maakt ook geen positieve indruk maar staat nu 4e (sinds het wegvallen van Den Helder Kings) en staat dicht op de top 3. Daarbij won de club afgelopen seizoen de nationale beker en het landskampioenschap, en won het aan het begin van dit seizoen de supercup.

Het bestuur van de FEB had de afgelopen jaren veel strenger moeten zijn. Dat houdt in óf striktere regels opstellen (en deze ook naleven) óf reeds bestaande strenge regels consequent naleven. Dit is niet gebeurd. Wanneer je dergelijke fouten blijft maken is je positie op den duur onhoudbaar geworden. Nu heeft dit moment zich voorgedaan, zo hebben de afgetreden bestuurders ervaren.

Wie het nieuwe bestuur gaan vormen is voor mij overigens een groot vraagteken. Welke personen zijn er überhaupt geschikt!?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten