Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 19 december 2014

Maverick

De geruchten waren er al maanden. Rondo weg bij de Boston Celtics. Sinds vannacht is het dan zover. Rajon Rondo heeft de Boston Celtics verlaten, de Dallas Mavericks zijn de nieuwe club geworden van de leider in assists van de NBA.

Het is een gunstige ruil voor de Dallas Mavericks: ze beschikken over verschillende spelers die (veel) kunnen scoren maar ... om te kunnen scoren heb je de bal nodig. Rondo is een speler die je de bal zuiver in je handen bezorgt. Hij is wat je noemt een "pass first" point-guard. Een echte spelverdeler. (Daar waar je ook point-guards hebt die zich vooral richten op scoren.)

Voor de Boston Celtics is het een slechte ruil. Ze raken een point-guard kwijt die all-star is geweest én de club haar laatste kampioenschap had bezorgd. Boston krijgt er geen speler(s) voor terug die ook maar een beetje kan/kunnen basketballen. De Celtics hebben spelers nodig die heel goed kunnen verdedigen! Vooral op de posities center en power-forward. In de huidige selectie slechts 1 goede verdediger: Avery Bradley.

Waarom de C's geen versterking kunnen contracteren? Omdat men al aan het salarisplafond zit. (Voor iedere club geldt een maximum bedrag dat aan salarissen voor de gehele selectie mag worden besteed.) Waarom de Mavs wél versterkingen konden halen? Omdat hun sterspeler, Dirk Nowitzki, fors heeft ingeleverd op diens salaris. TEAMbelang staat voorop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten