Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 5 december 2014

DONAR vs Den Bosch (competitiewedstrijd 6 december 2014) [voorbeschouwing]

De nummer 4 van de ranglijst (nummer 5 als je Den Helder Kings nog meetelt én zij hun punten behouden) ontvangt zaterdagavond, 6 december, de nummer 1 van de reguliere competitie.

Beide ploegen speelden vorig seizoen de finale van de play-offs tegen elkaar. De ploeg die nu op de 4e plek van de ranglijst staat won deze serie met 4 - 3. Na het winnen van de nationale beker betekende dit het winnen van de dubbel. Om deze met succes te kunnen verdedigen moet ogenschijnlijk nog heel veel werk worden verricht, lijkt de ploeg zelfs te zwak (te veel 'turnovers', onvoldoende verdedigende kwaliteit, men pakt zelf te weinig aanvallende rebounds maar geeft aan de andere kant wel te veel rebounds weg aan de tegenstanders, te weinig een TEAM).

Het is nog vroeg om het te concluderen maar ik denk dat Mark Sanchez absoluut een aanwinst is voor Donar. De ploeg mist op dit moment alleen nog een goede shooting-guard. Een starting-five met daarin Lance Jeter (point-guard), Mark Sanchez (small-forward), Ross Bekkering (power-forward) en Thomas Koenis (center) zou niet slecht mogen zijn. Maar hoe goed de 5e speler is, is wel van belang.

Vorig seizoen was Arvin Slagter de startende shooting-guard van DONAR. Hij maakte de overstap naar Den Bosch. (En ook de back-up, Jessey Voorn, vertrok.) Den Bosch wist de eerste ontmoeting tussen beide ploegen van dit seizoen ruim te winnen:76 - 59.

Of DONAR deze wedstrijd in Groningen gaat winnen? Dat valt moeilijk te voorspellen. Ik hoop in ieder geval dat DONAR veel beter speelt dan toen in Den Bosch! Want dat was dramatisch.

Helaas is Stefan Mladenovic nog altijd herstellende van een blessure. Ik hoop dat hij, zodra hij fit is, officieel speler van DONAR wordt! Mijn verwachting is dat hij een versterking zal zijn. Hij zou de positie van shooting-guard mooi kunnen opvullen en invullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten