Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 december 2014

Jeugdopleiding

Wanneer gaan we in Groningen EINDELIJK eens jeugdspelers opleiden voor het mannen A-team van DONAR!?! (Lees: wanneer gaat DONAR deze jeugdspelers EINDELIJK eens serieus de kans geven!?!)

Vanavond wisten twee Nederlandse spelers in de eredivisie meer dan 30 punten te maken (Leon Williams 34 respectievelijk Yannick Franke 32). Zwolle respectievelijk Rotterdam speelt met een Nederlandse point-guard.

DONAR begon het seizoen wel met een Nederlandse point-guard: Maarten Bouwknecht. En ja, die is nog behoorlijk onervaren. Maar als we terugdenken aan de bekerwedstrijd Groene Uilen vs Donar dan word ik niet vrolijk van de geringe inbreng van Nederlandse spelers.

De startende vijf van DONAR:
point-guard = Lance Jeter (USA)
shooting-guard = Sean Cunningham (USA / NL)
small-forward = DeJuan Wright (USA)
power-forward = Mark Sanchez (USA)
center = Ross Bekkering (Can / NL)

Uiteindelijk mochten de bankspelers wel in actie komen maar toen was de wedstrijd al lang beslist. Spelers die in Groningen worden opgeleid krijgen in Groningen geen serieuze kans. Voorbeelden te over! Als DONAR al gebruik maakt van een jonge Nederlandse speler dan is hij niet in Groningen opgeleid (zie Jessey Voorn en Dimeo van der Horst).

Als DONAR in de loop van dit seizoen geen contract afsluit met Stefan Mladenovic en in de zomer met Valentijn Lietmeijer dan komt er denk ik nooit meer een verandering van het beleid. Tenzij de FEB eindelijk eens gaat verplichten om minimaal 3 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie te hebben (waarvan er steeds minimaal 1 op het veld moet staan) én gaat verbieden om meer dan 2 buitenlandse spelers in de selectie te hebben (waarvan er maximaal 1 op het veld mag staan).

De kans dat de FEB deze regels gaat instellen? Kleiner dan een Elfstedentocht op Jamaica!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten