Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 16 december 2014

Geringe inzet

Aris Leeuwarden profiteerde vanavond optimaal van de inzet van Donar Groningen. Inzet, fanatisme & passie die van de Groningers absoluut NIET optimaal was!

De inzet was nog geringer dan het inzetten van spelers. Waar over Aris tot voor kort werd gesteld dat ze geen brede selectie hebben, daar werd over Donar gezegd dat zij wél over een brede selectie beschikken. Maar daar werd vanavond geen gebruik van gemaakt. Mark Ridderhof kwam niet aan spelen toe, (Volgens een rapport op basketballleague.nl speelde hij 1 minuut mee. Dat is me dan nog ontgaan ook.) Craig Osaikhwuwuomwan (3 minuten) en Bas Veenstra (7 minuten) deden slechts enkele luttele seconden mee (ondanks de foutenlast van Thomas Koenis en Mark Sanchez).

Tactisch mijns inziens geen goede beslissing. Als de spelers die in het veld staan het dan ook nog aan alle kanten laten afweten (niet verdedigen, slecht aanvallen, veel te passief in de reboundduels (werd door foutenlast alleen maar erger)) dan win je de wedstrijd niet. Zo verzuimde DeJuan Wright diverse keren om te verdedigen, "vergat" Sean Cunningham de bal over te spelen (op bijvoorbeeld Thomas Koenis, waar hij net de bal van had gekregen).

Voor je (bijvoorbeeld als supporter) de schuld legt bij de arbitrage, besef dán wat jezelf voor fouten hebt gemaakt. Donar grossierde vanavond in balverlies en domme beslissingen. (O.a. egoïstisch spel.) Als spelers (eerst Mark Sanchez na diens T, en later DeJuan Wright (omdat hij niet meer wilde spelen?) dan ook ook in conflict raken met de coach ...

Aris Leeuwarden staat laag op de ranglijst, speelde tot voorkort erg zwak, maar heeft wél enkele spelers die voor Donar versterkingen zouden betekenen. En dan gaat het om Nederlandse spelers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten