Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 11 december 2014

Groene Uilen vs Donar (bekerwedstrijd) [verslag]

Vanavond, donderdag 11 december in het jaar van de heer 2014 (welke heer!?!), werd de achtste finale wedstrijd van het toernooi om de nationale beker gehouden. Vorig seizoen (2013/2014) werd dit toernooi gewonnen door een Groningse club die niet meer bestaat. ;) Althans ... niet meer onder die naam.

Dat de club nu geen hoofdsponsor heeft is zeer spijtig maar dat de club nu weer officieel Donar heet is wél fijn!

De winnaar van deze bekerwedstrijd plaatst zich voor de kwartfinale (Dubbele ontmoeting tegen Rotterdam. Bij winst speelt Donar eerst in Rotterdam en een week / twee weken later in Groningen.).

Even vooraf: op internet (Website met (b)roddelrubriek, rare gastenboek) diverse berichten die suggereerden dat Groene Uilen volgend seizoen zal uitkomen in de eredivisie. Ik had elders aangegeven hier vanmiddag/vanavond naar te zullen informeren, en dat heb ik gedaan. Mijn bronnen zijn vertrouwelijk (niet op hun verzoek maar lijkt mij beter), echter deze informatie is absoluut inside: de argumenten die eind vorig seizoen zijn uitgesproken waarom de Groene Uilen zich niet inschrijft voor de eredivisie zijn nog steeds van kracht: 1. te duur (het budget van de club is absoluut niet hoog genoeg om deelname aan de eredivisie te bekostigen maar, ook als dat bedrag wél beschikbaar zou zijn gaat men zich niet inschrijven want ... 2. de belijning in het Willem-Alexander sportcentrum voldoet niet aan de eisen (Dit maakt het leggen van een tijdelijke vloer noodzakelijk óf men zal in een andere hal moeten gaan spelen (waar!?!).), 3. voor werkzaamheden als het leggen van een vloer (wat ook nog eens tijdrovend is) heb je vrijwilligers nodig, Groene Uilen is een té kleine club (er zijn niet zo veel leden beschikbaar, vrijwilligers extern aantrekken zal waarschijnlijk niet lukken), 4. Groene Uilen is een studentenclub en ze hanteren dan ook een opleidingsfilosofie: spelers die goed zijn wordt de kans gegeven om door te stromen naar een hoger team (als het eerste team eredivisie speelt is het verschil tussen het eerste en het tweede onoverbrugbaar groot.

Conclusie: Groene Uilen schrijft zich voor het seizoen 2015/2016 NIET in voor de eredivisie!

Dan nu over de wedstrijd: het was een leuke wedstrijd. In de selectie van de Groene Uilen 4 spelers die ook in het 1e team van Donar hebben gespeeld + 2 spelers die in jeugdteams van Donar hebben gespeeld. In de media zijn de ex-spelers van het 1e al vaak genoemd. Ik voeg de namen van de twee ex-jeugdspelers toe: Rico Bakker (deed niet mee vanwege een blessure) en Jonah Kremer.

Groene Uilen nam in het begin de leiding: 4 - 0. Langzaam maar zeker kwam Donar in de wedstrijd. Al aan het einde van het eerste kwart stonden de bezoekers (eredivisieclub Donar) op voorsprong. Het verschil werd steeds groter. Respect voor de Groene Uilen die dapper weerstand bleven bieden. Ze speelden fel maar sportief.

Het verschil in kwaliteit was groot (groter dan verwacht). Eerder won Donar een oefenwedstrijd van Groene Uilen maar toen stond er niets op het spel. Nu ging het om het echie. De thuisploeg beschikt niet over full profs, beschikt niet over 12 spelers met ervaring in de eredivisie. Het verschil is hiermee al verklaard.

Groene Uilen speelt a.s. zaterdag (om 19:30 uur) een competitiewedstrijd tegen Punch (uit Delft).

Donar is bezig met een schutter (Nederlander, 2/3?) en een USA-speler (4/5?). Gok: Jessey Voorn (en Stefan Mladenovic) en Cole Dickerson (Den Helder Kings). Of kan ik, na de overgang van Quincy Treffers en Nigel van Oostrum naar Aris Leeuwarden, al stellen ex - Den Helder Kings?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten