Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 6 december 2014

Tja ...

Wat moet je nou wéér zeggen!?!

Kwartstanden:

  1. 22 - 21 
  2. 37 - 34 (15 - 13) 
  3. 62 - 49 (25 - 15) 
  4. 78 - 67 (16 - 18) 
Okay, DONAR won de wedstrijd. Terecht. En nam hiermee revanche voor de 76 - 59 nederlaag in Den Bosch. Het onderlinge verschil is nog in het voordeel van de Boschenaren (+6) maar de regerend landskampioen, bekerkampioen en winnaar van de supercup won vanavond flink aan zelfvertrouwen.

De thuisploeg toonde zich geen gastheren maar mannen die wilden winnen. Het was een gretig team dat hard voor elkaar werkte, met spelers die elkaar de bal gunden. In de reboundduels werden we nu eens niet vreselijk verslagen. 

Mocht Den Helder Kings dit seizoen niet terugkeren in de DBL dan betekent deze overwinning ook nog eens goede zaken voor de ranglijst. Den Bosch, Leiden én Groningen staan dan allen op 16 punten. De Groningers speelden 1 wedstrijd meer dan Den Bosch en Leiden. Update: ook het interim-bestuur gaat akkoord met een doorstart van Den Helder Kings. Hartelijk dank, goede beslissing (not!).

De arbitrage was traditioneel: waardeloos. Hoog tijd dat iemand het faillissement van de NBB aanvraagt zodat een curator besluit dat de scheidsrechters niet meer mogen fluiten. Partijdig waren de drie witte pieten op het veld niet eens (achter de jurytafel zat nog een Piet maar hij vervulde zijn taken op positieve wijze!).

Voor de Donar-fans zeer spijtig dat hun helden verzuimden om betere zaken te doen voor het doelsaldo. De thuisploeg was te slordig.

De ploegen in de top 4 staan dicht bij elkaar. Jammer dat zo veel figuren van mening zijn dat kwantiteit van clubs voor de DBL belangrijker is dan kwaliteit! Wanneer men vasthoudt aan deze filosofie zal dit de dood van het Nederlandse basketball betekenen. Ik zeg nu alvast: bedankt voor de bloemen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten