Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 december 2014

Celeritas vrouwen under 20 en Groene Uilen mannen A-team

Zowel de vrouwen under 20 (uitkomend in de tweede divisie voor vrouwen under 22) van Celeritas als het mannen A-team (mannen promotiedivisie) van Groene Uilen wisten vanmiddag respectievelijk vanavond ruim te winnen van hun tegenstand(st)ers: Yellow Sox (Celeritas) en Punch (Groene Uilen).

De wedstrijden kenden veel verschillen maar ook een overeenkomst. Eerst de verschillen:
- formaat veld (Celeritas speelde op een "klein" veld, Groene Uilen op een "groot" veld)
- verdedigen (Yellow Sox speelde zone-defense, Punch speelde man-to-man)
- tempo (Celeritas speelde traag, Groene Uilen speelde in een hoog tempo)
- aanval (Celeritas schoot weinig van afstand, Groene Uilen schoot veel van afstand)
- fysiek (Celeritas (en ook hun tegenstandsters) speelde weinig fysiek, Groene Uilen (en Punch) speelde heel fysiek doch wel erg sportief!)

De overeenkomst? Slechte arbitrage!

Beide ploegen deden in hun thuiswedstrijden goede zaken voor de stand op de ranglijst. Groene Uilen liet zien dat het tegen een eredivisieploeg met drie USA-spelers, 1 Nederlandse Amerikaan en 1 Nederlandse Canadees weliswaar tekort komt maar dat het in de promotiedivisie een van de topteams is! En daar mogen de mannen echt wel trots op zijn.

Het verschil in kwaliteit tussen de Nederlanders in de eredivisie en de Nederlanders in de promotiedivisie is niet zo groot. Er zijn denk ik zelfs diverse spelers uit de promotiedivisie die beter zijn dan een behoorlijk aantal uit de eredivisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten