Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 15 december 2014

Hoop voor Den Helder dankzij hopeloze FEB

Het interim-bestuur van de FEB is blijkbaar, en dát had ik wel verwacht, al net zo stupide als het bestuur dat kortgeleden aftrad.

Er is over Den Helder (Kings) een uitspraak gedaan met een positief maar zeker ook een negatief punt.

Positief: Den Helder (Kings) raakt alle winstpunten uit de wedstrijden van het seizoen 2014/2015 kwijt. Al deze gespeelde wedstrijden worden als niet gespeeld beschouwd.

Negatief: een nieuwe organisatie krijgt de kans om punten te verdienen wanneer een wedstrijd wordt gewonnen.

Dit is een zeer slechte beslissing vanwege het volgende:
1. niet iedere ploeg uit de DBL heeft nog even veel wedstrijden tegen Den Helder op het programma staan!
2. als de nieuwe organisatie gaat spelen met de selectie van de club die kortgeleden failliet ging (minus Aron Royé, Nigel van Oostrum en Quincy Treffers) dan zal deze organisatie mogelijk meer punten behalen dan clubs als Apollo Amsterdam en Weert. Terwijl deze clubs hun zaakjes wél voor elkaar lijken te hebben. Een "fraai" staaltje competitievervalsing!

Wil het Nederlandse basketball geloofwaardig zijn én blijven dan zou Den Helder (aangezien dit niet het eerste faillissement is) voor de komende 3 (gelijk aan het aantal keren dat er in Den Helder een basketballorganisatie failliet ging) seizoenen moeten worden uitgesloten van deelname aan de eredivisie.

Voor Den Helder is het dan spijtig dat andere organisaties eerder de dans ontsprongen (Applaus voor het bestuur dat kortgeleden aftrad, ze hebben hun werk geweldig goed gedaan!) maar het algemene belang (Nederlands basketball) moet voorop staan!

Zó spijtig dat ook het interim-bestuur dát niet inziet. Van het nieuwe bestuur (nog niet bekend wie daar zitting in mogen nemen) verwacht ik ook niks goeds. Resultaten uit het verleden bieden misschien geen garantie voor de toekomst maar je kunt wél realistische verwachtingen hebben op basis van geschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten