Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 december 2014

DTL

Het is onbegrijpelijk én onacceptabel dat een ploeg, die onderdeel is van een club die failliet is, nog meedoet aan een competitie!

De DBL-ploeg van Den Helder Kings, de club die failliet is, komt niet in actie. Maar de u24-ploeg komt nog wél uit in de DTL-competitie.

FEB, NBB ... niemand grijpt in! Het geeft wéér aan hoe slecht het Nederlandse basketball geregeld is! Ja, voor de ontwikkeling van spelers is het goed om te spelen. Maar het toestaan van een dergelijke situatie (competitievervalsing) is niet goed voor de sport!

Je mág het niet toestaan dat een organisatie (mogelijk) geldt aan de gehele organisatie onttrekt om (eventueel alleen met de jeugd) een doorstart te maken! Je mág het, ook als er geen geld aan de organisatie is onttrokken, niet toestaan dat een organisatie die failliet is, toch actief blijft met een ploeg.

In het geval van basketball kun je dit niet zien als een tak van het bedrijf die wél winstgevend is. En dat het stoppen met een eredivisieploeg het afstoten van een afdeling die verlies draait, is.

Breng die jongens dan maar onder bij andere clubs maar haal die ploeg uit de DTL. Anders is het interim-bestuur van de FEB haar krediet en geloofwaardigheid nú al kwijt. Ze zullen deze beslissing wel niet nemen, zo veel vertrouwen heb ik wel in dit interim-bestuur.

Ga vooral zo door! Dan is volgend jaar het gehele Nederlandse basketball failliet. Niet alleen financieel (want de NBB heeft toch al jaren lang geen cent te makken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten