Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 december 2014

Oplossingen

Ijs (of moet ik gezien de situatie zeggen eis?) en wederdienende keert Den Helder (Kings o.i.d.) dit seizoen niet meer terug in de eredivisie. Lijkt me ook niet wenselijk dat dit wel gaat gebeuren. Zoals ik met het vorige bericht heb willen aangeven niet ten nadele van de fans. Ik gun Helderse basketballliefhebbers een eredivisieploeg, van harte zelfs! Zoals ik dat de liefhebbers in plaatsen als Bergen op Zoom en Nijmegen ook enorm gun!

Maar de manier waarop het gegaan is, met de gevolgen, zijn echt een staaltje competitievervalsing. Dat moet je niet willen toestaan! Zoals je ook moet ophouden te denken dat een inkrimping van de eredivisie slecht is voor de sport!

Het tegendeel is het geval: de eredivisie niet verkleinen brengt de sport juist enorm veel schade toe! Toeschouwers haken af omdat ze te weinig spannende wedstrijden te zien krijgen. Het spelniveau kan onvoldoende verbeterd worden omdat men te weinig kan trainen (door het te grote aantal wedstrijden (midweeks).

Ga nu eens het volgende doen:
1. maximaal 4 eredivisieclubs, 1 ploeg per club
2. wedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond
3. final four bekertoernooi (zelfde ploegen) na het reguliere seizoen, voor het begin van de play-offs
4. twee zondagen per maand trainingen van Nederlands team (nog beter: 1 zaterdag per maand vrij i.v.m. training met Nederlands team)
5. maximaal 2 buitenlandse spelers per ploeg, maximaal 1 buitenlander in het veld (de eventuele tweede buitenlander moet op de bank zitten tot de buitenlander die in het veld staat wordt gewisseld)
6. minimaal 3 jeugdspelers uit EIGEN opleliding per ploeg, minimaal 1 jeugdspeler uit EIGEN opleiding in het veld.
7. alle clubs mogen zich inschrijven voor een Europees bekertoernooi

Als je zo vaak tegen dezelfde ploeg speelt worden details (tactiek) belangrijk. Daar wordt je beter van.

Toeschouwers zien meer spannende wedstrijden. Dat is ook goed voor de sponsoring.

Voor de FEB is het ook makkelijk. Hoeven ze maandelijks minder kasboeken e.d. te controleren. Want dat moet iedere maand gecontroleerd worden. Om situaties als de Kings in de toekomst te voorkomen.

Minder scheidsrechters nodig: 3 voor een eredivisiewedstrijd, 3 voor een promotiedivisiewedstrijd (8 clubs) en 2 voor de lagere divisies.

Hou op met die dure tweede divisie. Maak 4 rayons: Noord-Oost (Friesland, Groningen, Drenthe, Flevopolder en kop van Overijssel), Oost & Zuid-Oost (deel Overijssel, Gelderland, Limburg en oostelijk deel Noord-Brabant), Zuid-West (westelijk deel Noord-Brabant, Zeeland en zuidelijk deel Zuid-Holland) en tot slot West + midden (Noord-Holland, noordelijk deel Zuid-Holland en Utrecht).

Verhoog de leeftijd voor jongste ploegen die landelijk spelen naar Under 18. Zorg ervoor dat talent zich niet te snel centraliseert. Je krijgt in de breedte meer goede spelers als regioploegen niet worden leeggeroofd door 1 grote club (of RTC). Laat jeugd LES krijgen op een RTC maar wedstrijden spelen met de eigen club!

Ga trainers en coaches opleiden zodat jeugd bij de clubs betere begeleiding gaan krijgen. Je moet bij de basis beginnen als het gaat om spelers opleiden. Nu legt men veel te vaak de focus op een eerste team (dat op (redelijk) hoog niveau speelt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten