Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 27 december 2014

Drillers

In Den Helder is een nieuwe basketballorganisatie opgericht: de Drillers. Vanwege de sponsor(?)naam voluit Port of Den Helder Drillers genaamd.

Merkwaardig(?!) scenario. Port of Den Helder werd aan het einde van het vorige seizoen de hoofdsponsor van Den Helder Kings. Een van de directieleden van Port of Den Helder was tevens bestuurslid van Den Helder Kings (1. Belangenverstrengeling / onwenselijk om deze functies beiden te bekleden.). In de loop van dit seizoen trad deze man af als bestuurslid van Den Helder Kings, en toen trok Port of Den Helder haar bijdrage aan de Kings in. Nu, na het faillissement, is Port of Den Helder weer de hoofdsponsor? (Voor welk bedrag? 2. Dit lijkt op het bewust onttrekken van kapitaal aan een onderneming.)

Daar waar men in Den Helder eerst aangaf bij een doorstart slechts jonge Nederlanders in de selectie te willen (doorstromingen van spelers uit de u24 - ploeg), daar wordt u gesproken over doorgaan met Amerikaanse spelers (die een contract hadden als spelers van de Kings). Volgens een gerucht zouden deze Amerikanen gesproken hebben met Hakim Salem (voormalig coach van Apollo Amsterdam en daarvoor Donar (onder de naam GasTerra Flames)). Dit zou de klaagzang van Salem, over het benaderen van spelers van de Kings, in een ander licht zetten. Wanneer Salem en de Helderse organisatie voor het eerst met elkaar in gesprek zijn gegaan is mij niet bekend (en daarover verwacht ik ook geen duidelijkheid) maar er is altijd zoiets als schijn.

En, als Salem inderdaad al in beeld was als nieuwe coach nog voor de Kings failliet gingen, dan nog verwijt ik het hem niet om zijn belangen te verdedigen. Het probleem zit 'm bij de bond (FEB)! Zij staan toe dat het een zooitje is én blijft. Zij maken al jaren de verkeerde keuzes, en daar gaan ze voorlopig mee door.

Mocht Salem inderdaad coach worden van de Drillers, en de ploeg meedoen met ingang van januari, dan sluit ik niet uit dat ook Jessey Voorn daar gaat spelen. Leuk, want een Voorn in vorm hoort in de nationale ploeg (op het EK). Echter, ik vind het geen goede zaak dat de Drillers mogelijk met ingang van januari 2015 meedoen in de DBL. Kom in de zomer van 2018 maar terug. Maar dan wél als je in juni 2018 kampioen bent geworden van de promotiedivisie!

Het moet anders met het Nederlandse basketball anders is het binnen nu en 2 jaar voor eeuwig verloren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten