Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 13 juli 2015

5 - 4 en geen Koenis?

Donar is voornemens om Jason Dourisseau terug te laten komen. Volgens het Dagblad van het Noorden is de guard vervroegd getrouwd (i.v.m. paspoort?).

Verder gaat, volgens dit artikel, de 9 mans rotatie bestaan uit 5 Nederlanders en 4 buitenlandse spelers. Wat dat betekent?
- naast de reeds gecontracteerde Ross Bekkering, Yannick Franke en Bas Veenstra zou er dan slechts ruimte zijn voor 2 spelers van een groep namen als Sean Cunningham, Dexter Hope, Stefan Mladenovic, Thomas Koenis, Lucas Steijn, Jan Driessen enz.
- dat, vanwege het plan om deze 9 spelers al aan het begin van het seizoen te laten spelen, er geen kans is op de terugkeer van DeJuan Wright (creatieve speler!)
- dat waarschijnlijk, omdat buitenlandse spelers vaak passanten zijn, er weinig sprake lijkt van continuïteit

Koenis overigens, zal, volgens het artikel niet terugkeren als speler van Donar. Volgens het artikel heeft de center zelfs reeds een contract getekend om speler te worden van b.s. Leiden! Mocht dat zo zijn dan ben ik uiterst ongelukkig met die beslissing. 1. Koenis is de beste Nederlandse center van de DBL, 2. omdat het voor Nederlandse internationals van belang is om mee te spelen in een competitie als de EuroCup of EuroChallenge is het niet gunstig als een international kiest voor een club die mogelijk niet meedoet aan zo'n toernooi, 3. Koenis was de afgelopen jaren de grote favoriet van een tweetal fanatieke fans (deze fans hebben beiden het syndroom van down). Tijdens meerdere wedstrijden zijn deze fans op zeer a-sociale wijze bejegend door Leidse fans!

Ik hoop echt dat JD zijn come-back maakt bij de club, dat Cunningham en Mladenovic behouden blijven, dat Hope, Steijn en Driessen komen, dat Koenis ook in het nieuwe seizoen speler is van Donar en dat we de volgende buitenlanders in de selectie hebben: Bill Clark en (vanaf december) DeJuan Wright.

Ja, dat zijn meer dan 9 spelers. Misschien toch afstappen van een 9 mans rotatie? Driessen zou je kunnen zien als zo'n jonge speler met potentie die niet afkomstig is uit de eigen jeugdopleiding. Veenstra 10e man die wél vol op meedoet?

Voor een van de inside-posities blijft voor mij Ryan Watkins ook kandidaat. Je weet immers maar nooit ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten