Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 3 juli 2015

Wielrennen & Jeugdsportfonds

De Rabobank Liv wielerploeg (met de rensters Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Marianne Vos enz.) rijdt al jaren trots rond met de naam Jeugdsportfonds op de koersbroeken. Het is niet zo dat het Jeugdsportfonds broeksponsor is. De rensters zijn ambassadrices van het Jeugdsportfonds. Heel goed dames!


Ik ben goed bekend met het Jeugdsportfonds. Tot en met 30 juni was ik werkzaam voor de stichting Leergeld Groningen e.o. Deze stichting is zelfstandig maar ook intermediair naar het Jeugdsportfonds (én het Jeugd cultuur fonds).


Van 1 april 2013 tot 1 juli 2015 was ik (het is vrijwilligerswerk) in dienst van deze organisatie. In die periode hebben we nooit een aanvraag ontvangen met betrekking tot wielrennen.


Of wielrennen duur is? Dat hangt er vanaf of je meedoet aan wedstrijden.


Even wat informatie uit 2013 (kosten) van een vereniging bij mij uit de buurt:
contributie (zonder wedstrijden) € 65
wedstijdlicentie (in 2013?) € 31 per jaar
huur fiets € 10 per maand / € 80 per seizoen (mag van deze club maximaal 1 jaar)
kledingpakket (wielerbroek, wielershirt, jas met lange mouwen) € 70 (helm + schoenen zelf te betalen)
chip (voor vaststellen klassering) € 85 (koop) of € 35 (huur per jaar)


Als de kosten niet enorm zijn gestegen dan is het verstandig om een aanvraag in te dienen bij de stichting Leergeld. Het zou jammer zijn als je geen gebruik maakt van de mogelijkheden, en je kind daarom niet aan wielrennen kan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten