Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 10 juli 2015

Rotterdam basketball

Rotterdam basketball heeft Ivan Filipan gecontracteerd voor nog (minstens) 1 seizoen. Het komende seizoen (2015/2016) wordt dan het derde seizoen op rij voor Filipan.

Na het contracteren van Sergio de Randamie (Wat betekende dat de ploeg (waarschijnlijk) over een aantal inside-spelers beschikt die allen behoorlijk kunnen basketballen. Naast De Randamie lijkt de ploeg ook te gaan beschikken over Lucas Steijn en Bart Stolk. Robert Krabbendam is "recent" opnieuw gecontracteerd.) nu dus het vastleggen van een guard.

Dat Filipan de eerste guard is, waarvan bekend is gemaakt dat de club met hem tot overeenstemming is gekomen over een nieuwe verbintenis, zou kunnen betekenen dat Yannick Franke niet terugkeert in de selectie van Rotterdam basketball.

Met alle respect voor de Rotterdammers maar Franke hoort in de selectie van een topploeg (Shoeters, Donar, Landstede, b.s. Leiden). Van trainen met + tegen & spelen met toppers word je beter. Yannick Franke is te goed voor het niveau van Rotterdam basketball college.

De volgende spelers van Rotterdam zouden Vaidas Tamasauskas, Phillip Bach en Jan Driessen kunnen zijn? Driessen speelde het afgelopen seizoen voor b.s. Leiden maar komt voorlopig niet tot een akkoord over een contractverlenging.

Leiden eist dat Driessen stopt met studeren? Waarom niet overleggen met speler en opleidingsinstituut (hogeschool of universiteit) over combinatie studie & (top)sport? Na diens carrière zal Driessen nog jaren moeten gaan werken (prof basketball is weliswaar ook een baan maar ik doel op werk als bijvoorbeeld accountant) want van basketball wordt men in Nederland als speler niet echt rijk.

Deze houding maakt de kans kleiner dat Yannick Franke terugkeert naar b.s. Leiden. Er gloort hoop voor Donar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten