Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 12 juli 2015

Drie guards?

Uit een interview? (per e-mail) met Erik Braal (over Yannick Franke) blijkt dat Donar voor 3 guards plek heeft in de rotatie met 9 contractspelers.

Dat zou betekenen dat er, nu Yannick Franke reeds is aangetrokken voor 1 van deze plekken, er geen ruimte is voor Sean Cunningham, Dexter Hope én Stefan Mladenovic? Of schuift men een van hen door naar de positie van small-forward? (Mladenovic speelde op die positie in het Nederlands team (zomer 2013) en bij de clubs Magixx Wijchen en (een beetje als speler van) Den Helder Kings.

Ik denk dat wanneer je wilt spelen met creatieve spelers je moet kijken naar welke spelers zijn er creatief, en niet naar posities.

Goed, 3 guards? Dan waarschijnlijk ook 3 "kleine" forwards en 3 inside-spelers. De club heeft op dit moment 2 van de 3 inside-spelers? (Ross Bekkering en Bas Veenstra)

  • De 3e (en dus laatste) inside-speler wordt dan hopelijk Thomas Koenis. 
  • De "kleine" forwards? Ik hoop op Billy Clark, Jason Dourisseau en, mogelijk tegen beter weten in, dat Yannick Franke de 3e speler is. 
  • Zodat tóch Sean Cunningham, Dexter Hope en Stefan Mladenovic aangetrokken worden. 

Mocht het nou zo zijn dat Cunningham kiest voor een avontuur in het buitenland, dán hoop ik dat Veenstra een van de "kleinere" forwards wordt. En men inside met Lucas Steijn komt. Het bericht over gesprekken tussen Donar en Steijn zou een broodje aap zijn?

Verder blijf ik hoop houden dat men later in het seizoen DeJuan Wright opnieuw contracteert. Want een creatieve speler, dát is Wright.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten