Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 11 juli 2015

Plan vs 9mans rotatie

Dat rtv Noord een bericht heeft gepubliceerd over mogelijke interesse voor Lucas Steijn (center Rotterdam basketball) zou volgens iemand wel eens een broodje aap verhaal kunnen zijn. Met als doel om Thomas Koenis onder druk te zetten (zodat hij op korte termijn zijn handtekening zet onder een nieuw contract).

In theorie is dat mogelijk. Maar zoiets is wél riskant. Daarbij hoe realistisch is dit? (Of zou de club tegen de pers hebben gezegd: wij zijn bezig met een speler van Rotterdam en heeft de pers toen een onjuiste conclusie getrokken?)

Het afgelopen seizoen was, mede door blessures van Ross Bekkering, er een rol als starter wegglegd voor Koenis. Wanneer Bekkering fit en in vorm zou zijn geweest dan zou hij waarschijnlijk starten als center. Maar, dat was in een rotatie van 10 - 12 spelers. In het nieuwe seizoen gaan wij het doen met een rotatie van 9 spelers.

Om te denken dat Bekkering de startende center zal zijn, met Koenis (of Steijn) als back-up acht ik niet zo logisch. Bekkering als startende 4 (power-forward) en Koenis (als die blijft) als startende 5 (center) lijkt mij veel meer vanzelfsprekend.

Lucas Steijn zou als back-up goedkoper kunnen zijn dan een spele als Ryan Watkins. En dát is een belangrijke pré. Steijn combineerde basketball (voor Rotterdam basketball college) met werk (als personal trainer in een Amsterdams fitnesscentrum). Hij zou dat in Groningen ook kunnen doen. Mark Ridderhof combineerde afgelopen seizoen werk en basketball ook. De club had een part-time baan voor hem geregeld.

In geval van een 9mans rotatie kun je niet iedere positie dubbel bezetten. Wél is het mogelijk om spelers te contracteren die op meerdere posities inzetbaar zijn. Koenis is een echte 5. Steijn kan op de 4 en de 5 spelen. Dat betekent dan in theorie dat Steijn ook zou kunnen invallen voor Bekkering (foutenlast, blessure).

Als ik een lijst met namen (opnieuw) doorloop dan kom ik tot de volgende conclusies ...
Mladenovic: point-guard/shooting-guard
Hope: point-guard/shooting-guard
Cunningham: shooting-guard/point-guard
Franke: guard/small-forward
Dourisseau: small-forward/power-forward/shooting-guard
Clark: small-forward/power-forward/shooting-guard
Bekkering: power-forward/center
Veenstra: power-forward/small-forward/center
Koenis: center
Steijn: center/power-forward

Dat zijn 10 namen. De club gaat voor 9 spelers? Gaat ook Donar 'all Dutch'? Zou mooi zijn! Misschien dat basketball minnend Nederland dan ook eens waardering heeft voor andere clubs dan Shoeters Den Bosch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten