Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 1 juli 2015

Bekkering & Koenis

Niet Leon Williams maar Ross Bekkering lijkt de eerstvolgende speler te zijn die wordt gepresenteerd als "nieuwe" speler van Donar. Nieuwe tussen haakjes aangezien de Canadese - Nederlander de afgelopen twee seizoenen reeds speelde voor de Groninger basketballtrots. Het afgelopen seizoen was hij zelfs aanvoerder.


Hier en daar wordt nu beweerd dat Leon Williams niet naar Donar gaat. Ik heb reden om te denken dat hij wél voor Donar gaat spelen maar dat hij niet de eerstvolgende speler is die gepresenteerd wordt. De spelers die het afgelopen seizoen voor Donar speelden, en dus hun contracten verlengen, die zullen eerst gepresenteerd worden.


Maar vrij snel daarna volgen dus mogelijk anderen. Kandidaten (vrij waarschijnlijk): Leon Williams, Dexter Hope, Yannick Franke. Iets minder waarschijnlijk (ondanks interesse van de club) is de come-back van Jason Dourisseau. Althans, reeds in het seizoen 2015/2016. Op dit moment lijkt het er op dat JD zal kiezen voor (opnieuw?) een jaar ervaring in de Bundesliga. (Ik heb tenminste het idee dat hij tijdens zijn eerdere periode in Duitsland actief was op het hoogste niveau. Het afgelopen seizoen speelde hij met S Oliver baskets Würzburg in de tweede Bundesliga.)


Als, naast Bas Veenstra, ook Ross Bekkering, Sean Cunningham, Thomas Koenis en Stefan Mladenovic blijven dan komen we uit op 8 Nederlanders. Dat betekent dat er 1 buitenlander gecontracteerd moet worden. Bill Clark? Of Ryan Watkins?


Niet iedereen lijkt een voorstander te zijn van een terugkeer van Koenis. Met hun kritiek ben ik het niet eens. Thomas Koenis werkt hard, kan goed verdedigen, pakt vrij veel rebounds (of bokst goed uit zodat een ploeggenoot de rebound kan pakken). Er wordt gezegd dat hij goed uit de EK-kwalificatiereeks was gekomen maar dat zijn ontwikkeling vervolgens bleef stilstaan. Maar ... heb je rekening gehouden met de kwaliteit van de ploeg?


Koenis kan niet goed vangen? Is het nooit opgevallen dat de passes regelmatig niet goed zijn!?! Er is in de Nederlandse competitie geen betere Nederlandse center dan Koenis. Áls Koenis voor b.s. Leiden gaat spelen (wat ik niet verwacht, ik denk echt dat hij bij Donar blijft!) dan baal je als Donar-fan. Want dan ga je zien hoe nuttig zijn spel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten