Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 6 juli 2015

Salaris (paycut)

De San Antonio Spurs gaan in het seizoen 2015/2016 voor een nieuwe titel. Zo veel is wel duidelijk.

In 2004/2005 won de club in de finale van (mijn favorieten van dat moment) de Detroit Pistons. De "bad boys" van de jaren '2000': Ben Wallace, Rasheed Wallace, Richard Hamilton, Tayshaun Prince & Chauncy Billups.

De Spurs, ook toen al een goede ploeg (met dezelfde kern als nu: Tim Duncan, Manu Ginobili & Tony Parker), vond ik eigenlijk erg saai. Maar ... dat was duidelijk een gebrek aan waardering voor het simpelweg zeer efficiënte spel van de ploeg.

Later werden de Spurs nog wel een keer kampioen. In een van deze seizoenen met Francisco Elson in de ploeg. Cisco was daarmee de eerste Nederlander die kampioen werd in de NBA. (Rik Smits had wel eens de finale bereikt maar wist deze niet te winnen.)

De Spurs lieten in het seizoen 2013/2014 geweldig basketball zien. Hun tegenstanders in de finale (Miami Heat met LeBron James) hadden geen schijn van kans. De Spurs combineerden een zeer degelijke verdediging (met dank o.a. aan Kawhi Leonard) aan een fantastische aanval (positiespel, rondspelen van de bal).

Om kans te maken op de titel moesten toppers behouden worden, en zouden er versterkingen moeten komen. Dat was de club wel duidelijk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, voor de Spurs vrij eenvoudig. Maak duidelijk wat voor prachtige club je bent. Hoe goed de sfeer in het team is, hoeveel onderling respect er heerst. Wat je over hebt voor succes. Dan komen de geschikte spelers wel.

LaMarcus Aldridge heeft inmiddels een contract getekend, David West heeft besloten dat voorbeeld te volgen. Tim Duncan en Manu Ginobili verlengden hun contract met 1 seizoen.

Voor Donar hopelijk een voorbeeld. Qua budget, door het stoppen van GasTerra als partner, heeft de club opnieuw moeten inleveren. Maar ... de club doet wél mee (dankzij externe geldschieters) aan een Europees bekertoernooi. De nieuwe coach (Erik Braal) staat bekend als een coach die wil dat zijn ploeg een TEAM is. Hij weet van zijn ploeg ook een TEAM te maken, daarbij maakt hij spelers beter.

Alsjeblieft Sean Cunningham, Thomas Koenis, Stefan Mladenovic, Jason Dourisseau, Yannick Franke & Dexter Hope teken allen een contract bij Donar! Liefst voor meerdere seizoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten