Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 11 juli 2015

Toontje

T. van Helfteren, de bondscoach, zegt niet te zijn benaderd door Donar. Enkele weken (inmiddels bijna een maand) geleden was de club op zoek naar een nieuwe coach. Als opvolger van de magiër uit Split, Ivica Skelin.

Volgens berichten in de media waren Jean-Marc Jaumin, Toon van Helfteren en Erik Braal (in die volgorde) kandidaten. Maar ... is dat wél zó!?!

Van Helfteren laat nu weten niet te zijn gevraagd. En dat vindt hij jammer. Naar eigen zeggen was hij graag coach geworden van Donar.

Mogelijke reden om hem niet te benaderen (praktisch) is dat, voor zover bekend, hij een baan heeft als docent aan een roc. Nou is Van Helfteren bijna zo jong dat hij met pensioen mag dus om dat nou als obstakel te zien? Bovendien: in Groningen zijn ook roc's.

Nee, gezien het beleid wat de club voor ogen heeft voelde men denk ik "Van Helfteren past niet bij deze visie". De club wil graag aan ontwikkeling van jonge (liefst regionale) spelers doen. Máár gelijktijdig wél topprestaties leveren.

Over Van Helfteren werd de afgelopen jaren gezegd dat hij jonge spelers weinig kansen (speelminuten) "gaf". Het was een reden voor Yannick Franke om b.s. Leiden te verlaten en terug te keren naar Rotterdam b.c.?

Franke, de jonge speler, die Donar graag wilde contracteren. Wat ook gelukt is.

Van Helfteren werkt in oranje overigens goed met jonge spelers: Dexter Hope was twee jaar op rij goed in de kwalificatiewedstrijden. Yannick Franke krijgt nu de kans?

Ach ... laten we vertrouwen hebben in de toekomst. Ik heb vertrouwen in de nieuwe coach, Erik Braal!

Van Helfteren wens ik heel veel succes en plezier toe met het EK 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten