Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 15 juli 2015

Uitstel van executie

Het bleek uitstel van executie. B.S. Leiden heeft vandaag bericht dat zij Thomas Koenis hebben gecontracteerd. Koenis (center, international van het Nederlands team) kwam de afgelopen jaren uit voor Donar.

Donar maakt nog geen melding van het vertrek van Koenis. Thomas Koenis stond nadrukkelijk in de belangstelling van Leiden. Reeds tijdens de finale werd bekend dat b.s. Leiden in gesprek was met Koenis. Geen verrassing want Eddy Casteels (coach van Leiden) liet zich in het afgelopen seizoen regelmatig positief uit over de center.

Voor Donar is het jammer dat het, door het vertrek van Koenis, niet tot een hernieuwde samenwerking is gekomen tussen Braal en Koenis. Bij de Giants (in Bergen op Zoom) maakten beiden deel uit van het team.

Mocht Koenis zijn familie uitnodigen voor een wedstrijd in de Leidse kippenren, dan hoop ik wél dat de Leidse fans zich weten te gedragen. Voor wie het niet weet: een van de zusjes van Koenis heeft het syndroom van down. In de afgelopen jaren hebben Leidse fans zich regelmatig afschuwelijk gedragen jegens Donar-fans met het down syndroom.

Wie de opvolger wordt van Koenis? Misschien Lucas Steijn. Een leuke speler maar niet van het niveau Koenis. De beste Nederlandse center van de DBL is met afstand Thomas Koenis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten