Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 9 juli 2015

Sean Cunningham?

Volgens het magazine "Rebound" wil international Sean Cunningham wachten tot na het EK met het kiezen van een nieuwe club (en dus ook het tekenen van een contract). Hij geeft de voorkeur aan een andere competitie dan de DBL? (Geen idee welk land hem trekt maar vermoed dat je qua niveau moet denken aan Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije.)

Het is niet iets wat mij verrast. En dat zonder aanziens des persoons. Wanneer een speler nu een contract tekent (bijvoorbeeld bij Donar) en een goed EK speelt dan zou hij in theorie geen munt kunnen slaan uit succes. In theorie zou een clausule mogelijk kunnen zijn maar dat hangt van de bereidheid van beide partijen af.

Of Leon Williams (Shoeters Den Bosch) bijvoorbeeld een clausule in diens contract heeft? Worthy de Jong (b.s. Leiden) heeft dat, zo wordt vaak gezegd en geschreven, wel.

Mocht Cunningham de definitieve selectie onverhoopt niet halen (wat ik niet verwacht) dan is hij denk ik wél weer een optie voor Donar (en Donar voor hem aangezien de Groningers mee gaan doen aan het EuroChallenge toernooi).

Wat als het EK geen club oplevert in een andere competitie dan de DBL? En wat als Donar dan geen plek meer heeft? (Puur theoretische opties.) Toch maar een clausule opnemen in het contract en nu toch maar een verbintenis met elkaar aangaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten