Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 maart 2015

4 op een rij

Het is de vierde prijs op rij die we in bijna 2 seizoenen tijd hebben gewonnen. Én we gaan voor de vijfde.

Vorig seizoen (2013/2014) wonnen we in april de nationale beker en in mei de landstitel (finale van de play-offs).

Dit seizoen (2014/2015) wonnen we in oktober de supercup (wedstrijd tussen landskampioen en bekerwinnaar (in dit geval verliezend bekerfinalist aangezien we vorig seizoen de dubbel wonnen)) en vanmiddag wonnen we opnieuw de nationale beker. We gaan er voor om in mei de landstitel te prolongeren.

De wedstrijd werd gewonnen. De arbitrage mocht niet baten. Het was schandalig hoe de wedstrijd werd ontsierd door slechte (lees: partijdige) beslissingen. Den Bosch werd keer op keer voor de laatste keer gewaarschuwd voor een technische fout (T).

De paar waarschuwingen die Donar kreeg waren ook nog eens onterecht! Zo liet Koenis zich helemaal niet vallen maar werd hij weggeduwd door de Bosche center Reggie Johnson. Deze "stevige" man drukte ook nog eens zijn elleboog in het gezicht van de Nederlandse international.

De arbiters lieten zich ook overduidelijk beïnvloeden door kritiek van de Bosche ploeg. De scheidsrechters hadden (ten onrechte!) gefloten voor een loopovertreding (die zou zijn gemaakt door Nederlands international Ralf de Pagter). In de daarop volgende aanval floten ze voor een aanvallende fout. Een regelrechte goedmaker. Van een P was absoluut geen sprake.

Inside speelden we niet sterk. Wat o.a. bleek uit de verhouding in rebounds: 44 (Shoeters) tegenover 27 (Donar). Uit deze aanvallende rebounds scoorden met name Johnson en De Pagter diverse punten. Wél we waren we in de slotfase koelbloedig vanaf de vrije worplijn.

Als in de play-offs nou alle spelers goed spelen én we ook dan een sterk TEAM zijn, dan behoort titelprolongatie tot de mogelijkheden. En, eerlijk is eerlijk, dat durfde ik aan het begin van dit seizoen niet te zeggen. Dromen en hopen, ja, dat deed ik wel. En een plek in de halve finale van de play-offs, daar ging ik ook wel vanuit. Maar (dankzij de tussentijdse versterkingen) de ploeg die we nu hebben, ondanks blessures, is beter dan verwacht. Als het ook nog eens lukt om Ross Bekkering fit te krijgen voor de finale (als we ons daar voor plaatsen!) ...

Sinterklaas, Bea & Paulien maakten er een grof schandaal van. Maar wat telt: Donar won de beker!

De rapportcijfers:
- Lance Jeter = 8+
- Mark Sanchez = 7
- Sean Cunningham = 8-
- Maarten Bouwknecht = 6
- Mark Ridderhof = -
- Bas Veenstra = -
- Craig Osaikhwuwuomwan = 6
- Thomas Koenis = 7
- Stefan Mladenovic = -
- Ivica Skelin = 8
- Team = 7
- scheidsrechters = 1

A.s. zaterdagavond speelt Donar weer tegen Den Bosch. Het betreft een competitiewedstrijd (reguliere competitie) die wordt gespeeld in Den Bosch. Deze bekerfinale werd gespeeld in Zwolle.

Winst is, met het oog op het behalen van de tweede plaats, iets waar het team voor zal strijden.

1 opmerking:

  1. Iets niet durven dromen is wat anders dan regelrecht GEHAKT maken van Gert Kiel, bestuur en ploeg Emile!

    BeantwoordenVerwijderen