Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 7 maart 2015

Onnodig spannend

De subtopper van de vrouwenpromotiedivisie (tussen Jugglers uit Enschede en Groene Uilen uit Groningen) werd in het vierde kwart onnodig spannend!

De thuisploeg (Groene Uilen) wist een voorsprong van bijna 20 punten te nemen maar zag laat in de wedstrijd dat deze bijna als geheel verdween. Zoals een pak sneeuw onder een tropisch zonnetje op Jamaica.

Het leek wel een wedstrijd van Donar. Hoe kan het toch dat Groninger ploegen niet slimmer weten te spelen?! De oorzaken (van het spannend worden) zijn legio én overeenkomstig: grossieren in turnovers, niet rebounden, (positioneel) slecht verdedigen, dom aanvallend spel (Bijvoorbeeld een basket niet aanvallen maar in plaats daarvan wat dribbelen. Als je dat doet, wat met het oog op het uitmelken van de schotklok én dus het laten wegtikken van tellen op de wedstrijdklok, doe het dán goed. Je mag geen balverlies lijden!) en het maken van knullige persoonlijke fouten.

Donar verprutste bijna een plek in de bekerfinale, Groene Uilen leed (met het oog op plaatsing voor de final four) bijna duur puntverlies. Over de final four gesproken: hiervoor geldt voor de Groene Uilen hetzelfde als voor Donar in de play-offs: het team moet leren hoe je een wedstrijd controleert én goed uitspeelt. Anders krijgen tegenstanders het gevoel dat er in Groningen wat te halen valt.

Tót het vierde kwart speelden de Uilen overigens vooral goed! Er waren in de eerste drie kwarten ook wel wat slordigheidsfouten maar de Groningse studentes domineerden de wedstrijd. Mooie aanvallen, strakke verdediging, goede schoten.

Eindstand van deze wedstrijd: 76 - 72. Op 15 maart spelen beide ploegen weer tegen elkaar. Dan in Enschede (sporthal Deppenbroek).

Na de mannen zullen binnenkort ook de vrouwen zich plaatsen voor de final four. En dat is leuk voor het Groninger basketball, en voor de Groene Uilen in het bijzonder.

In de ploeg van de Groene Uilen een (voor mij) nieuwe speelster. Ik herkende haar althans niet. Ze droeg het nummer 4. Haar naam is Cheri? Een fanatieke speelster, solide in de verdediging, goed in de rebound.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten