Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 26 maart 2015

Hogerop

Gaan de mannen van de Groene Uilen (als zij ook dit seizoen kampioen worden van de promotiedivisie) deze zomer promoveren naar de eredivisie (DBL)?

Coach H. Nieboer heeft die ambitie. Enkele spelers zien het niet zo zitten (naar eigen zeggen "niet voor niets een stap terug gedaan"). Het bestuur lijkt ook niet warm te lopen ("We zijn een studentenclub die opleiden belangrijk vindt. Spelers moeten vanuit het 2e kunnen doorstromen naar het 1e. Wanneer het 1e in de eredivisie speelt is het verschil te groot." (Het tweede speelt in de tweede divisie.)) De club heeft weinig leden (waarvan de meeste leden wedstrijden spelen en diverse leden ook actief zijn als scheidsrechters), en daarmee weinig 'kader' om een zaal op te bouwen / gastheer of gastvrouw zijn.

Persoonlijk zeg ik: laat de Groene Uilen uitkomen in een promotiedivisie die bestaat uit de tob (flop) 4 van de huidige eredivisie + de ploegen die dit seizoen actief zullen zijn in de final four van de promotie divisie. (Aan het einde van het seizoen degradeert de nummer 8 als de kampioen van de nieuwe eerste divisie wil promoveren.)

Geef de ploeg die actief is in de promotie divisie de focus op topsport zodat jonge spelers kunnen doorgroeien naar de eredivisie (Donar)!

Over die focus: er wordt gesproken over het binnen een aparte stichting onderbrengen van de eerste teams (mannen en vrouwen). Goed idee. Ik heb het al vaker gezegd: de eerste teams zouden moeten worden gestuurd door topsportbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten