Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 maart 2015

DTL

Donar u24 heeft vanavond (vrijdag 27 maart) in Zwolle verloren van Landstede basketball u24. Met ruim verschil. Jammer voor de jonge Groningers maar niet echt verrassend.

Triest is echter hoe men omgaat met deze competitie, met beoogde opleidingsploegen!

  1. de kampioen (winnaar van een competitie) mag geen kampioen worden genoemd 
  2. geen bekertoernooi voor u24 ploegen 
  3. geen final four van de DTL 
  4. veel jonge spelers waardoor idee dat je tot je 24e in zo'n competitie zou moeten spelen (voor je ontwikkeling) niet bekrachtigd wordt 
  5. geen eredivisie spelers die na een blessure terugkeren via de DTL (wat wel deels de bedoeling is van deze competitie) 
Als je winnaar bent van een competitie (een serie wedstrijden) dan ben je gewoon de kampioen. Dát is de definitie, zó staat het in het woordenboek! Afspraken? Reglement? Het is allemaal stierenpoep! Maar dát snapt men binnen de FEB en NBB niet. Verrassend? Geenszins. 

Het is voor de Zwolse ploeg (die dit seizoen de besten zijn) jammer dat zij niet het respect krijgen wat ze verdienen. Dat er mensen zijn die ontkennen dat zij kampioenen zijn. Waarom willen ze afbreuk doen aan de prestatie van deze ploeg?!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten