Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 24 maart 2015

Rise to the occasion?

In het Dagblad van het Noorden (maandag 23 maart) stond dat Donar - coach Skelin had gezegd dat Craig Osaikhwuwuomwan (speler van Donar) wakker moet worden. (Wakker worden uit de winterslaap.)

Nu heb ik, zoals ik in de blog Landstede vs Donar al schreef, de wedstrijd tussen Landstede basketball Zwolle en Donar Groningen niet gezien. Ik heb dan ook geen idee of Osaikhwuwuomwan (ook wel Craig O genaamd) onder zijn niveau presteerde. Stel nou dat hij niet slechter was dan in de eerdere wedstrijden. Wat als hij niet beter kan?

Een nieuwe speler (ook Nederlander) contracteren kan nu niet meer. Spelers hadden in februari een wedstrijd (ook al zou het maar 1 seconde zijn) moeten spelen om ook daarna speelgerechtigd te zijn. Los daarvan: zo laat in het reguliere seizoen nog een team moeten bouwen, klaar moeten stomen voor de play-offs, is onwenselijk.

We gaan de play-offs dus in met de huidige selectie. (Kleiner geworden door de blessures van Bekkering (die mogelijk vlak voor de play-offs uit het gips mag) en Wright (mogelijk voor de rest van het jaar 2015 uitgeschakeld).) Nu is het niet bijzonder dat in de play-offs de rotatie kleiner is dan tijdens het reguliere seizoen, en soms werkt men daar aan het einde van de reguliere competitie al naar toe.

Wij hebben in het reguliere seizoen nog drie wedstrijden in de agenda staan. Exclusief de bekerfinale die op zondag 29 maart gespeeld wordt. Maar ... is de selectie diep genoeg om spelers die nu weinig spelen in de play-offs überhaupt niet meer in te zetten?

Kunnen Osaikhwuwuomwan en Ridderhof de uitdaging (die wacht in de bekerfinale & in de play-offs) aan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten