Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 5 maart 2015

GÉÉN revanche!!!

Donar (Groningen) heeft vanavond met een marge van 4 punten de finale van het bekertoernooi gehaald. Een 85 - 80 zege is, na een 79 - 78 nederlaag in de eerste wedstrijd van de halve finale, voldoende gebleken om ook dit seizoen de eindstrijd te halen. Donar kan zo doende op 29 maart 2015 proberen om de titel te verdedigen (Donar is de regerend bekerkampioen). De finale wordt gespeeld in Zwolle.

Bij rust stonden de Leidenaren, dankzij het resultaat van de eerste wedstrijd, nog 1 punt voor. De ruststand was 39 - 39. Het derde kwart was voor Donar, maar de helden van de thuisploeg gaf de voorsprong weg. Gelukkig hield de ploeg het hoofd koel en werd de winst (die minimaal 2 punten moest bedragen) tóch binnen gehaald.

De arbitrage was traditioneel schandalig slecht! Zo kreeg Leiden-speler Mohamed Kherrazi geen diskwalificerende fout voor het opzettelijk uitdelen van een elleboogstoot in het gezicht van Donar-speler Bill Clark. De spelers kregen verbaal ruzie waarna de speler van Leiden zó boos werd dat hij de speler van Groningen met zijn elleboog op diens mond sloeg. Hoewel de scheidsrechters er dicht bovenop stonden gaven ze hiervoor een U-fout (onsportieve fout) terwijl dit een D-fout (diskwalificatie) moest zijn! Zie hier de beelden! (Deel van dit filmpje.)

In het programmaboekje stond de misplaatste opmerking "revanche" voor de nederlaag in de competitiewedstrijd. Dát sportjournalisten die het belang van zo'n wedstrijd niet snappen spreken van revanche is al belachelijk maar dat medewerkers van de club dat óók doen is krankzinnig!

De nederlaag in Leiden gaat Donar de eerste óf tweede plaats op de ranglijst (aan het einde van het reguliere seizoen) kosten. Hetgeen betekent dat Donar in de halve finale geen thuisvoordeel heeft. En vermoedelijk ook niet in de eventuele finale. Thuisvoordeel is in de play-offs, zeker met de Nederlandse scheidsrechters, essentieel om kampioen te kunnen worden. Zonder thuisvoordeel kun je de titel eigenlijk al bijvoorbaat op je buik schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten