Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 maart 2015

Yannick Franke naar de NBA?

Yannick Franke staat op een lijst van kandidaten voor de NBA. Zie hier de internationale lijst spelers geboren in 1996.

Het is hem gegund om ooit in de NBA te spelen. Deze jonge guard die dit seizoen uitkomt voor Rotterdam basketball college.

Vorig seizoen stond hij onder contract bij Leiden, maar daar kwam hij weinig in actie. Het lijkt mij goed voor zijn ontwikkeling als hij terugkeert bij B.S. Leiden, en daar in het seizoen 2015/2016 wél veel speelt.

Wanneer Franke samen met Rogier Jansen de posities van point-guard en shooting-guard bezet (gelijktijdig in het veld, en op basis van het spel de rollen indien gewenst wisselen) zal hij meer een all-round guard worden. En dat komt waarschijnlijk zijn carrière ten goede.

Als Leiden er dan ook nog eens in slaagt om ex-international Aron Royé te contracteren, dan kan Franke trainen met spelers die op de positie van point-guard (Royé) respectievelijk shooting-guard (Jansen) tot de Nederlandse top behoren (en die al een jarenlange carrière achter de rug hebben).

Dagelijks trainen met spelers als Jansen, De Jong, Kherrazi en wellicht ook Royé is denk ik gunstig voor de ontwikkeling van een jonge speler als Franke. Beter dan trainen in een selectie als die van Rotterdam basketball college. Met alle respect.

Een speler als Mike Schilder (Shoeters) ontwikkelt zich door te trainen met mannen als Arvin Slagter, Kees jr Akerboom, Stefan Wessels. Met spelers uit de USA als Brandyn Curry en Chris Denson. En vorig seizoen Tony Johnson, Ali Farokhmanesh en David Gonzalvez. Daarvoor met Andre Young, DeJuan Wright en Matt Bauscher.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten