Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 12 maart 2015

Donar vs Rotterdam (verslag)

Vanavond, donderdag 12 maart, werd in het Groningse theater de basketballwedstrijd tussen Donar (Groningen) en Rotterdam (basketballcollege) gespeeld. Het was voor de supporters van de Rotterdamse ploeg een leuke wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwers was het denk ik een kwestie van frustratie verbijten en je neerleggen bij de teleurstelling. Voor de fans van Donar zal het ongetwijfeld een zeer irritante wanvertoning zijn geweest.

Geluk 1 bij dit ongeluk: Donar won wel de wedstrijd.
Geluk 2 bij dit ongeluk: Donar speelt regelmatig betere wedstrijden. (Scheidsrechters zijn als combinatie altijd slecht. En vaak zelfs waardeloos. Bij 3 scheidsrechters is het gemiddelde nooit hoger dan een 4.)

De man van de wedstrijd (meest waardevolle speler) was Yannick Franke. Je ziet vaak dat een speler van de winnende ploeg tot mvp wordt verkozen, maar eerlijk is eerlijk: Yannick Franke was de beste. Hij was redelijk aan het passen, rebounden en verdedigen. En was aanvallend goed. Zijn scorend vermogen was geweldig: 31 punten wist hij te scoren. Het zou mij niet verbazen als Franke na de zomer terugkeert naar de ploeg van Leiden basketball.

Met het oog op de play-offs is de winst van Donar nauwelijks van waarde. Een kwalificering als nummer 2 aan het einde van het reguliere seizoen is, door de wedstrijd Leiden vs Den Bosch (van woensdag 11 maart), zo goed als onmogeljk geworden. De kans dat Den Bosch twee keer gaat verliezen van Zwolle (Landstede basketball): 1x in Den Bosch en 1x in Zwolle, én ook nog een keer van Donar: in Den Bosch, is zeer klein. Ondanks een blessure van Marcel Aarts.

Het behalen van de 3e plaats wordt nog een zware dobber. Wat gunstiger is, is nog niet duidelijk. Het is nog onbekend wie als nummer 1 het reguliere seizoen afsluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten