Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 28 maart 2015

Onnodige nederlaag

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen heeft vanmiddag een onnodige nederlaag geleden. Onnodig doch niet onterecht. Ondanks de slechte arbitrage, die absoluut in het nadeel was van de Groningse studentes.

De Groningse meiden speelden te slap en te slordig. Ze kwamen in het eerste kwart op achterstand, kwamen in het tweede kwart terug in de wedstrijd (en pakten zelfs een voorsprong van 12 punten) maar zagen de tegenstandsters toch weer dichtbij komen. Ruststand: 37 - 33.

Tactische én technische fouten (en dan niet in de zin van een T!) waren er debet aan dat de ploeg een 73 - 74 nederlaag leed. Terwijl men amper een minuut voor tijd nog 73 - 71 voor stond. (Teruggekomen van een 63 - 69 achterstand.)

Over T's gesproken: de twee scheidsrechters waren, spijtig genoeg, twee laffe faalhazen die het niet aandurfden om speelsters noch de coach van Almonte wegens voortdurend zeiken te bestraffen met een T.

Het bestraffen van loopovertredingen durfde het tweetal arbiters ook niet aan. Met als gevolg vele P's voor de speelsters van de Groene Uilen.

De Uilen moeten het zichzelf echter aanrekenen te grossieren in turnovers, vele rebounds te laten aan de tegenpartij (te vriendelijk voor de gasten!), verkeerde keuzes te maken in aanvallen (speel het simpel!).

Helaas! hopelijk weet de ploeg zich echter wél te plaatsen voor de final four. Met nog een thuiswedstrijd tegen U.S. Amsterdam voor de boeg ziet het programma er niet makkelijk uit.