Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 31 mei 2017

Braal rekent op vertrek Fieler en Jeter

Erik Braal (coach van Donar) schat in dat hij vervangers moet contracteren voor Chase Fieler en Lance Jeter. Donar op zoek naar vervangers Fieler en Jeter zo staat in het Dagblad van het Noorden.

Met Andrew Smith is gesproken. Of hij terugkomt is afhankelijk van de invulling van de posities van Fieler en Jeter.

Donar (Braal) is nog in gesprek met Stefan Mladenovic, Bas Veenstra en Tjoe de Paula.

Het was saai maar er lijkt verandering op komst? (Eerst zien, dan geloven) Audio-fragment (interview met Martin de Vries). Ik deel de verwachtingen niet. Geen enkele andere Nederlandse club zal zo veel sterker worden dat zij een waardige concurrent gaat worden. De enige kans op een meer gelijkwaardige competitie is een verzwakking van Donar. Iets waar niemand beter van wordt.

Den Bosch: zal naar mijn verwachting Bouwknecht, Lietmeijer, Akerboom, Wessels én De Pagter kwijtraken. Mogelijk een terugkeer naar Den Bosch van Mike Schilder.

Leiden: gevloerd. Serieuze problemen met de vloer. Kosten van een nieuw vloertje ongeveer € 100 000. Dat gaat dan ten koste van het spelersbudget. Ik verwacht dan ook niet dat zij een speler als Clayton Vette kunnen contracteren. (Waarom zou die overstappen van Landstede Zwolle naar Leiden?)

Landstede Zwolle: stabiel maar niet goed genoeg voor de absolute top. Gebrek aan belangstelling (te weinig publiek) nekt de club. Of de club voldoende aan p.r. doet? Ik weet het niet. Maar dat het wenselijk is om meer belangstelling te krijgen (recette) om zo het budget te kunnen laten groeien, dat lijkt mij een inkoppertje.

Apollo Amsterdam: wil zich versterken? Tot nu toe zijn er geen versterkingen gepresenteerd. Het wachten is op ervaren Nederlanders. Ik sta er niet raar van te kijken als er 4 spelers van twee andere Nederlandse clubs worden overgenomen. (Stefan Wessels, Ralf de Pagter, Craig Osaikhwuwuomwan, Dexter Hope) En, in de nabije toekomst nog 2 spelers van een andere Nederlandse club. (Mohamed Kherrazi, Jessey Voorn)

Rotterdam: zal qua spelers redelijk op dezelfde voet verder gaan. Hebben inmiddels Kasper Averink overgenomen van BS Weert. Hebben een goede Amerikaan nodig die een TEAMspeler is. Verder is het in mijn ogen wenselijk als zij een coach krijgen die tactisch beter is. (Laki Lakner?)

BS Weert: het vertrek van Averink (een hoger budget heeft dit niet kunnen voorkomen, dus geld zegt niet alles!) is voor hen ongunstig. Mij verrast het niet. De club presteert niet goed genoeg om behoorlijke spelers te kunnen aantrekken noch behouden. Spelers die ambitieus zijn, én voldoende kwaliteit hebben, stappen over naar een club die nu tot de middenmoot behoort. Zo verwacht ik dat Dyon Halman de overstap gaat maken naar Den Bosch. Of ook naar Rotterdam.

Aris Leeuwarden: of de club überhaupt voldoende geld zal hebben om mee te kunnen doen is onduidelijk. Maar, ook al is er voldoende geld. Met welke ploeg wil je dan spelen? De club is afhankelijk van buitenlanders (en die vielen de laatste paar jaren tegen). Als de betere Nederlanders van jouw ploeg vertrekken dan wordt het lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten